Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΙΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΘΗΛΩΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες των μαθητριών του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει μαζί με 55 ακόμη σχολεία της χώρας σε πανελλήνια διδακτορική έρευνα που εποπτεύει το Τμήμα Πολιτικών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 


Η έρευνα έχει στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικών με την πρόληψη των νοσημάτων που προκαλεί ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (hpv) στις γυναίκες.

Για το σκοπό αυτό διαμοιράστηκαν στις μαθήτριες του σχολείου μας φάκελοι που περιέχουν το απαραίτητο ενημερωτικό υλικό της έρευνας, καθώς και το ερωτηματολόγιο που αφορά την έρευνα. 

Το ερωτηματολόγιο καλείται να συμπληρώσει ο γονιός ή ο κηδεμόνας της μαθήτριας.

Μέσα στον φάκελο που θα σας παραδώσουν οι θυγατέρες σας, βρίσκεται μικρότερος φάκελος μέσα στον οποίο μπορείτε να βάλετε το συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο, να τον κλείσετε και να τον επιστρέψετε μέσω των θυγατέρων σας και πάλι στο σχολείο. Οι φάκελοι όλοι μαζί θα διαφυλάσσονται σε ειδικό κλειστό κυτίο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η έρευνα είναι ανώνυμη και σε αυτήν συμμετέχετε οικειοθελώς. 

Ωστόσο σας ενθαρρύνουμε σθεναρά να συμμετέχετε συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο, καθώς μέσα από την καταγραφή των απόψεών σας, θα μπορέσουν να προταθούν πολιτικές υγείας για την καταπολέμηση των προβλημάτων που προκαλεί ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων στις γυναίκες, κάτι που αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας για τη χώρα μας.

Παρακαλούμε λοιπόν όπως σε διάστημα το αργότερο μιας εβδομάδας (κατά το δυνατόν συντομότερα) μας επιστρέψετε τους φακέλους.

Σας ευχαριστούμε!

Οι Υποδιευθυντές

κος Λευτέρης Ναθαναηλίδης
κα Ιωάννα Μερσίνη
 
Ο Ερευνητής  
Απόστολος Ευκαρπίδης