Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ WEBEX MEETINGS - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ


ΑΡΧΙΚΑ 

Γνωρίζουμε ότι η συμμετοχή μας στα εξ αποστάσεως μαθήματα διέπεται από την 131451/ΓΔ4/30-09-2020 ΦΕΚ 4264 Β΄/2020 του ΥΠΑΙΘ και ισχύουν όλοι οι κανονισμοί για την ορθή συμπεριφορά μας, ως μαθητές, κατά τη διδασκαλία. Όλοι μας ανεξαιρέτως οι μαθητές και οι μαθήτριές θα συμμετάσχουμε κανονικά στα μαθήματα.

Για όσους χρησιμοποιούμε υπολογιστή δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση του προγράμματος webex, προτείνεται όμως για καλύτερη χρήση του. Διαφορετικά συνδέεται μέσω ενός φυλλομετρητή (Browser). 

Για όσους έχουμε tablet ή κινητό υπάρχει η αντίστοιχη δωρεάν εφαρμογή cisco webex meetings. 

Ευχές πολλές για μια δημιουργική και αποτελεσματική διδασκαλίας, υπό έκτακτες συνθήκες που ευχόμαστε συντομότατα να εκλείψουν.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ (Πηγή: 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής)

Βρίσκουμε το personal room του διδασκοντα που έχουμε την συγκεκριμένη ώρα από εδώ: click για τις ηλεκτρονικές τάξεις διδασκόντων και πρόγραμμα μαθημάτων

Πατάμε στον σύνδεσμο και συνδεόμαστε απευθείας:

  1. Χρήση υπολογιστή: επιλέγουμε Open Cisco Webex Meetings ή κατεβάζουμε την εφαρμογή (open the desktop app). Εφόσον συνδεθούμε μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser), δεν απαιτείται η συμπλήρωση email.
  2. Χρήση tablet/κινητού: θα σου ζητηθεί́ η εγκατάσταση της εφαρμογής Webex Meetings.

Επισημαίνεται οτι κατά την είσοσο στην εφαρμογή, όταν ζητείται e-mail βάζουμε το έγκυρο mail μας (π.χ. aa@aa.com).

Στο όνομα χρήστη (username) πρέπει να βάλουμε το ΚΑΝΟΝΙΚΟ μας όνομα και επίθετο, σωστά όπως στην ταυτότητά μας. 

Στα ακόλουθα βίντεο και έγγραφα αναφέρονται οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για το πως για το πως θα συνδεθούμε στην πλατφόρμα webex:

Στην πλατφόρμα μπορούν να συνδεθούν ακόμα και μαθητές που δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, και να παρακολουθήσουν μαθήματα με αστική χρέωση μέσω σταθερού τηλεφώνου:

 🎯