Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

MY WAYS AWAY: ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ κα ΓΚΑΛΙΝΙΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΑ

 

Την Τρίτη 20-09-20, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με την αρχαιολόγο κα Στυλιάνα Γκαλινίκη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με στόχο τον καθορισμό των βημάτων που θα μας οδηγήσουν στο ανέβασμα ενός θεατρικού δρώμενου αφιερωμένου στα μνημεία που "δρουν" στην πόλη μας, δηλαδή στα δρώντα μνημεία* της Θεσσαλονίκης. 

Επιλέχθηκε τελικά η ιστορία της "Ηρακλειώτισσας" του Μουσείου, ενός αγάλματος πιθανώς της αριστοκράτισσας Βεβίας Αλεξάνδρας, αρχιέρειας του 3ου αιώνα μ.Χ. 

Το δρώμενο θα ενταχθεί στο Erasmus+KA1 του σχολείου με τίτλο "My Ways Away" και θα διασκευαστεί κατάλληλα ώστε να παραχθεί μια ταινία μικρού μήκους ώστε να προβληθεί στους Γάλλους μαθητές του Lycee Rofessionel Charles Mongrand της πόλης Port Le Bouc.

Στην δραστηριότητα θα λάβουν μέρος οι μαθητές και η μαθήτριες της Θεατρικής Ομάδας, της Ειδικότητας της Αισθητικής Τέχνης καθώς και των Τομέων Πληροφορικής και Ηλεκτρολογίας-Ηλέκτρονικής. 

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι καθηγήτριες κα Λίβια Χλίνκοβα Πληροφορικής, κα Μαρία Αργαλαβίνη Αισθητικής και κα Λιάνα Λαλάγκα Φυσικής Αγωγής.

 *υιοθετήσαμε την ονομασία της δράσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, κάντε click