Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

ERASMUS+ ΠΡΑΓΑ (ΡΟΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ)

άρθρο της κας Λίβιας Χλίνκοβα

Την Τρίτη 30-01-24 οι συνοδοί κα Λίβια Χλίνκοβα και κα Σάρρα Σεβαστιάδου στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών που συμμετέχουν στο Erasmus+ της ροής των "ΤΕΧΝΙΚΩΝ" ενημέρωσαν τα παιδιά σχετικά με τις υποχρεώσεις τους αλλά και για την Τσεχική Δημοκρατία και ιδιαιτέρως για την πρωτεύουσα της την Πράγα, στην οποία θα τοποθετηθούν από 06-0-24 μέχρι τις 19-03-04.

Πιο συγκεκριμένα:

1) Προβλήθηκε σύντομο βίντεο από το κανάλι στο You Tube του σχολείου μας από το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στην Πράγας τον Μάρτιο του 2022. Ο σκοπός ήταν να κατανοήσουν το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού τους προγράμματος και ότι στα πλαίσια υλοποίησης του θα χρειαστεί να αναλάβουν διάφορους ρόλους. ( Όπως παρουσιαστές, ρεπόρτερ, ηχολήπτες, κάμεραμαν κ.α.). Στις επόμενες συναντήσεις συνοδοί και εκπαιδευτικοί θα καταλήξουν στον ορισμό των παραπάνω ρόλων.

2) Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις υποχρεώσεις τους στην γραπτή καταγραφή των ημερήσιων δραστηριοτήτων και συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού και video. Όλα τα παραπάνω θα αποθηκεύονται στο Google Drive το οποίο θα δημιουργηθεί για αυτόν τον ακριβώς λόγο.

3) Επίσης ενημερώθηκαν ότι μετά το τέλος του Προγράμματος στην Πράγα θα συμμετέχουν ενεργά στη διάχυση του προγράμματος για την οποία θα χρειαστεί και να δημιουργήσουν το παραδοτέο υλικό αξιοποιώντας το υλικό που θα συγκεντρωθεί στην Πράγα με την καθοδηγήσει των υπεύθυνων καθηγητών. Και σ' αυτήν τη φάση θα οριστούν συγκεκριμένοι ρόλοι για όλους τους συμμετέχοντες μαθητές.



 

z