Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

4η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024"

 

Την Πέμπτη 22-02-24 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η 4η Διδακτική Επίσκεψη του σχολείου. Το θέμα της είναι «Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024» που θα γίνουν στο Παρίσι.

Η Α΄ τάξη και η Β΄τάξη θα παρακολουθήσουν την ταινία "O Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες" (Astérix aux Jeux Olympiques) 2008, των Φρεντερίκ Φορεστιέ και Τομά Λανγκμάν 116 Λεπτά 👉 πληροφορίες για την ταινία

Ενώ η Γ΄ τάξη θα παρακολουθήσει την ταινία "Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ" (Race) 2016 του Στίβεν Χόπκινς 134 λεπτά. 👉πληροφορίες για την ταινία
 

 
Η συγκεκριμένη Διδακτική Επίσκεψη αφορά σε διδασκόμενα μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος των τάξεων, κυρίως της Γενικής Παιδείας όπως την Πολιτική Παιδεία, τα Γαλλικά, τα Αγγλικά, την Ιστορία, τα Νέα Ελληνικά, και την Φυσική Αγωγή. 

Βεβαίως όμως σχετίζεται και με τον γενικό στόχο των προγραμμάτων σπουδών να προάγουν την ανάπτυξη της αθλητικής και πολιτισμικής παιδείας των μαθητών αλλά και προάγουν την συμπερίληψη και την διαπολιτισμικότητα σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό σχολείο.

Για τους παραπάνω λόγους στις Διδακτικές Επισκέψεις των σχολείων συμμετοχή των μαθητών είναι υποχρεωτική. Διότι αποτελούν οργανωμένες  μεταβάσεις των μαθητών σε εξωσχολικούς χώρους για τη διεξαγωγή μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος. Άρα η απουσία μαθητή από διδακτική επίσκεψη λογίζεται ως απουσία για ισάριθμες διδακτικές ώρες. 

Οι προβολές θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Εύοσμος 562 24) και το κόστος ανά μαθητή είναι 3€. Τα χρήματα θα τα συγκεντρώνουν αρχικά οι μαθητές Πρόεδροι των τμημάτων οι οποίοι θα τα παραδίδουν καθημερινά στους Υπεύθυνους καθηγητές των τμημάτων.

Η προσέλευση των τάξεων θα γίνει ως εξής:
  • 08:15 η Β΄
  • 10:15 η Α΄ 
  • 12:15 η  Γ΄
Η είσοδος και παραμονή των μαθητών εντός της αίθουσας θα είναι κόσμια και τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τις ταινίες κάνοντας ησυχία. 

1) Να την εκτυπώσουν και να την συμπληρώσουν ορθά 

2) Την εκτυπωμένη, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη δήλωση (με το χέρι τους) να την υπογράψουν ψηφιακά https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/psephiake-bebaiose-eggraphou με κωδικούς taxisnet 

3) Ή να βεβαιώσουν το γνήσιο της υπογραφής τους από ΚΕΠ

4) Να μην την στείλουν με e-mail αλλά να την προσκομίσουν τα παιδιά τους στην Γραμματεία ορθά υπογεγραμμένη και συμπληρωμένη, έως την Δευτέρα 19-02-24.