Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ/ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ/ΣΧΟΛΩΝ/ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (Σ.Ε.Π.)


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) μια σειρά διαδικτυακών ενημερωτικών δράσεων, οι οποίες πρόκειται να υλοποιηθούν κατά τον μήνα Φεβρουάριο του 2024.

Σκοπός των δράσεων είναι η ενίσχυση της αυτογνωσίας των μαθητών/τριών μέσω της έγκαιρης και αξιόπιστης πληροφόρησης για τις εκπαιδευτικές επιλογές τους, τις προοπτικές σπουδών και την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Ειδικότερα, οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης Λυκείου θα υποστηριχθούν στη Μετάβασή τους στην Γ΄ τάξη ως προς την υπεύθυνη επιλογή Ομάδας Προσανατολισμού στα ΓΕ.Λ. ή Ειδικότητας στα ΕΠΑ.Λ., ενώ οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης Λυκείου θα υποστηριχθούν ως προς την υπεύθυνη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Οι διαδικτυακές παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν εντός διδακτικού ωραρίου παρουσία εκπαιδευτικών, κατά προτεραιότητα ειδικότητας συναφούς με το παρουσιαζόμενο τμήμα, σύμφωνα με το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) : 05 έως 09 Φεβρουαρίου 2024 
  • Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) : 12 και 13 Φεβρουαρίου 2024 
  • Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) : 14 και 15 Φεβρουαρίου 2024 
  • Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.) : 16 Φεβρουαρίου 2024
  • Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας (Α.Ε.Ν.): 16 Φεβρουαρίου 2024

👉 Όσα παιδιά επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν να το δηλώσουν στην κα Ζήνα Παναγιώτου στην Γραμματεία.  

Για περισσότερες πληροφορίες click εδώ