Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ


Την Πέμπτη 27-04-23 το πρωί πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών η αιμοδοσία των εθελοντών της Τράπεζας Αίματος του σχολείου μας . 

Ήταν η πρώτη φορά, που επιχειρήθηκε η αιμοληψία ταυτόχρονα με την αντίστοιχη Τράπεζα Αίματος του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου. Παρατηρήσαμε με χαρά πως η συμμετοχή αυξήθηκε σημαντικότατα! Σε σημείο μάλιστα που πολλοί μαθητές δεν πρόλαβαν να εξυπηρετηθούν στο διδκατήριο μας και θα μεταβούν σε δεύτερο χρόνο στο Κέντρο Αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ.

Την διαδικασία παρακολούθησε και ο Διευθυντής της ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης κ.Χρήστος Ρουμπίδης ο οποίος μας έδωσε τις οδηγίες του για την παραπέρα ενίσχυση της συμμετοχής εθελοντών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. 

Την ευθύνη της οργάνωσης είχε η κα Μαρία Γούσιου Νοσηλευτικής συνεπικουρούμενη από την κα Μαρία Κραστάνα Ιατρικών Εργαστηρίων και την κα Αναστασία Μπουλούκη Νοσηλευτικής. Επίσης βοήθησαν αποτελεσματικά και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης των Ειδικοτήτων "Β.Νοσηλευτών" και "Β.Ιατρικών Εργαστηρίων".  

Το 2ο ΕΠΑΛ, το 1ο ΕΠΑΛ και το ΕΚ Ευόσμου ευχαριστούν θερμά την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Κέντρου Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ .
κα Μαρία Γούσιου
κα Αναστασία Μπουλούκη
κα Μαρία Κραστάνα