Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

2η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ & ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ"

Την Τρίτη 14-11-23 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η 2η Διδακτική Επίσκεψη του σχολείου. Το θέμα της είναι «Συμπερίληψη και διαπολιτισμικότητα στο Γαλλικό σινεμά». 

Η Α΄ τάξη θα παρακολουθήσει την ταινία "Τα παιδιά της Χορωδίας" (Les Choristes‎) 👉 πληροφορίες για την ταινία

Ενώ η Β΄ και η Γ΄ τάξη θα παρακολουθήσουν την ταινία "Θεέ μου, τι σου κάναμε" (Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?). 👉πληροφορίες για την ταινία

Η συγκεκριμένη Διδακτική Επίσκεψη αφορά σε διδασκόμενα μαθήματα του αναλυτικού προγράμματος των τάξεων, κυρίως της Γενικής Παιδείας όπως την Πολιτική Παιδεία, τα Γαλλικά, η Ιστορία, τα Νέα Ελληνικά, και τα Θρησκευτικά. 

Βεβαίως όμως σχετίζεται και με τον γενικό στόχο των προγραμμάτων σπουδών να προάγουν την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής και πολιτισμικής παιδείας των μαθητών αλλά και προάγουν την συμπερίληψη και την διαπολιτισμικότητα σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό σχολείο.

Για τους παραπάνω λόγους στις Διδακτικές Επισκέψεις των σχολείων συμμετοχή των μαθητών είναι υποχρεωτική. Διότι αποτελούν οργανωμένες  μεταβάσεις των μαθητών σε εξωσχολικούς χώρους για τη διεξαγωγή μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος. Άρα η απουσία μαθητή από διδακτική επίσκεψη λογίζεται ως απουσία για ισάριθμες διδακτικές ώρες. 

Οι προβολές θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Εύοσμος 562 24) και το κόστος ανά μαθητή είναι 3€.

Η προσέλευση των τάξεων θα γίνει ως εξής:
  • 08:15 η Β΄
  • 10:15 η Α΄ 
  • 12:15 η Γ΄
Η είσοδος και παραμονή των μαθητών εντός της αίθουσας θα είναι κόσμια και τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τις ταινίες κάνοντας ησυχία. 

1) Να την εκτυπώσουν και να την συμπληρώσουν ορθά 

2) Την εκτυπωμένη, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη δήλωση (με το χέρι τους) να την υπογράψουν ψηφιακά https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/psephiake-bebaiose-eggraphou με κωδικούς taxisnet 

3) Ή να βεβαιώσουν το γνήσιο της υπογραφής τους από ΚΕΠ

4) Να μην την στείλουν με e-mail αλλά να την προσκομίσουν τα παιδιά τους στην Γραμματεία ορθά υπογεγραμμένη και συμπληρωμένη, έως την Δευτέρα 13-11-23.