Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ/ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Ειδικές Οδηγίες και Τελικές Επισημάνσεις

Α/ Υποψήφιοι (μαθητές ή απόφοιτοι) για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ

Όλοι οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ που ενδιαφέρονται για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και όσοι παλαιοί απόφοιτοι επιθυμούν, υποβάλλουν τη σχετική Α-Δ. Βρίσκουν το υπόδειγμα (Α-Δ ΕΠΑΛ Υπόδειγμα 1 (1 σελίδα για υποβολή)). Για να το συμπληρώσουν σωστά, καλό είναι να διαβάσουν τις οδηγίες ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΛ Υπόδειγμα 2 και τη σχετική εγκύκλιο ΑΡΧΕΙΟ Σχετική εγκύκλιος ΕΠΑΛ
Υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ

Β/ Τρία (03) Μουσικά Τμήματα

Όσοι ενδιαφέρονται για τα 3 μουσικά Τμήματα, συμπληρώνουν και αποστέλλουν με email στο ΕΠΑΛ τους επιπλέονΑ-Δ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΠΑΛ (1 σελίδα για υποβολή), αφού διαβάσουν και τον κατάλογο μουσικών οργάνων ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ)).

Γ/ Αναπηρία Ειδικές Εκπ/κες Ανάγκες

Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά, πρέπει ως τις 9 Απριλίου να συνυποβάλουν-αποστείλουν με email στο ΕΠΑΛ τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Τελικές επισημάνσεις

  1. Συνοψίζοντας, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει 30 Μαρτίου ως 9 Απριλίου, χωρίς άλλα δικαιολογητικά να στείλουν την Α-Δ (1 σελίδα για υποβολή) στο Λύκειό τους. Αν είναι υποψήφιοι για τα 3 Μουσικά Τμήματα, θα στείλουν την επιπλέον Α-Δ Μουσικά (1 σελίδα για υποβολή). Μόνο αν είναι υποψήφιοι για προφορική εξέταση, τότε θα στείλουν δικαιολογητικά.
  2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.
  3. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).
  4. Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2018 ή το 2019 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.
  5. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσει νέο πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υποβάλλουν την Αίτηση-Δήλωση, αλλά θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.
Δείτε παρακάτω όλα τα παραπάνω αναφερόμενα αρχεία (link):

Α-Δ ΕΠΑΛ Υπόδειγμα 1 (1 σελίδα για υποβολή)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΛ Υπόδειγμα 1
Α-Δ ΕΠΑΛ Υπόδειγμα 2 (1 σελίδα για υποβολή)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΛ Υπόδειγμα 2
ΑΡΧΕΙΟ Σχετική εγκύκλιος ΕΠΑΛ
Α-Δ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΠΑΛ (1 σελίδα για υποβολή)
ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ)

Για το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου:
Τις αιτήσεις και μόνο τις στέλνετε στο 2epal-evosm@sch.gr
Τις απορίες/ερωτήσεις αποκλειστικά με μήνυμα στην σελίδα του σχολείου στο facebook.