Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ERASMUS+: ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ

η κα Λίνα Δομουκτσιδου και τα παιδιά του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπ/σης Ευόσμου στο σταντ τους

Την Πέμπτη 14-05-2018, το Α2 του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου επισκέφθηκε το σταντ των μαθητών του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου στην πλατεία του Δημαρχείου. Ήταν μια ανοικτή στο κοινό δράση του σχολείου μέσω της οποίας το ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου ενημέρωνε τους συμπολίτες μας για τα αποτελέσματα του προγραμματος Erasmus+KA2 που υλοποίησε.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τίτλο «GEOCACHING IN AND OUT OF THE CLASSROOM-MINDS ON THE MOVE» (2016-1-ΙΤ02-ΚΑ219-024443_7) και διαρκεί δύο σχολικά έτη και συμμετέχουν άλλα έξι ευρωπαϊκά σχολεία από την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Πολωνία και τη Λιθουανία.

ενημέρωση των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου από τα παιδιά του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπ/σης Ευόσμου

Η καθηγήτρια κα Λίνα Δομουκτσίδου του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου και οι μαθητες της ενημέρωσαν τα παιδιά του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου για τους στόχους του σχεδίου και ιδιαιτέρως για τις προτεραιότητές του, που είναι η ανοιχτή και καινοτόμα εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή, η εξερεύνηση γεωκρυπτών από καθηγητές και μαθητές ως μέσο αναγνώρισης της περιοχής τους και η χρήση απλών webquestsγια την αντίληψη του περιβάλλοντος.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος "Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων" της Α΄ταξης ΕΠΑΛ, διδάσκοντες στο Α2 είναι ο κ.Γ.Βιόπουλος και η κα Γ.Φλώρου.