Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

"ΤΟ ΚΥΜΑ"


Την Πέμπτη 17-03-22, στην πολλαπλών, προβλήθηκε η ταινία "Το κύμα". Την ταινία παρακολούθησε η ομάδα των έφηβων βουλευτών μας (αυτή ήταν η έκτη μας συνάντηση από τις οκτώ που πρέπει να πραγματοποιηθούν) αλλά και τα τμήματα Β-ΟΙΚ-1 και Β-ΟΙΚ-2 στα πλαίσια του μαθήματος του Δικαίου.

Η πλοκή της στηρίζεται στο "πείραμα" ενός καθηγητή πολιτικής ιστορίας με πρωτοποριακές ιδέες ο οποίος στήνει ένα παιχνίδι ρόλων με τους μαθητές του για να τους διδάξει την αξία του να είμαστε ελεύθερα άτομα. Επίσης ο καθηγητής επιθυμεί, με αυτόν τον τρόπο, να δείξει ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και ακόμη επιδιώκει να υπογραμμίσει τις τραγικές συνέπειες που μπορούν να επιφέρουν η χειραγώγηση και η προπαγάνδα,. Όμως όλα άρχισαν να ξεφεύγουν από τον έλεγχό του.

Η επιλογή της ταινίας αποδείχθηκε εξαιρετική, δεδομένου ότι θίγει πάρα πολλά θέματα και προσφέρεται για προβληματισμό και συζητήσεις με περιεχόμενο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, μετά την προβολή συζήτησαν και εμβάθυναν στην πραγματική όψη του ναζισμού.  

Πληροφορίες για την ταινία: εδώ 

κα Ανθή Χατζηνώτα