Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

ΜΗ-ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΑΠΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΠΚΕ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

👉 Δεν προσμετρώνται οι απουσίες μαθητών της Γ’ Λυκείου όταν συμμετέχουν σε προκαταρκτικές και υγειονομικές εξετάσεις για εισαγωγή τους σε σχολές ενστόλων 

Ο υποψήφιος πρέπει να προσκομίσει στο σχολείο του τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με το Φ1/29243/ΓΔ4/15-03-2022 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας.

Ενόψει της τροποποίησης της υπό στοιχεία 79942/ΓΔ4/21-5-2019 υπουργικής απόφασης «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» (Β’2005) ως προς το άρθρο 24, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα: Καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο) αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες που πραγματοποιούνται για τις διαδικασίες των προκαταρκτικών εξετάσεων (ψυχομετρικές, υγειονομικές, αθλητικές), προκειμένου οι μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου να εισαχθούν σε Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος και στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο) αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες που πραγματοποιούνται για τις διαδικασίες των υγειονομικών εξετάσεων, προκειμένου οι μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου να εισαχθούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Ο Σύλλογος Διδασκόντων με εισήγηση του Υπεύθυνου του Τμήματος εξετάζει κατά περίπτωση τις απουσίες της περίπτωσης αυτής του μαθητή με βάση την βεβαίωση που εκδίδεται από τις αρμόδιες επιτροπές των συναρμόδιων υπουργείων ότι ο μαθητής προσήλθε στις προκαταρκτικές (ψυχομετρικές, υγειονομικές, αθλητικές) εξετάσεις. 

Η βεβαίωση αναφέρει τον τόπο και τη χρονική διάρκεια διεξαγωγής των εξετάσεων. Σε περίπτωση που ο μαθητής εξετάζεται εκτός Περιφερειακής Ενότητας ή εκτός νησιού της μόνιμης κατοικίας του, με εξαίρεση τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής (εκτός των νήσων), τότε η ημέρα πριν και η ημέρα μετά τις προκαταρκτικές εξετάσεις δεν προσμετράται στις απουσίες του. 

Επίσης, για την πραγματοποίηση των εργαστηριακών εξετάσεων που απαιτούνται από τους υποψήφιους κατά την υγειονομική τους εξέταση ενώπιον της επιτροπής, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες έως τριών (03) ημερών με την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών.

Πηγή άρθρου: ΔΔΕ Φλώρινας

εν προσμετρώνται οι απουσίες μαθητών της Γ’ Λυκείου όταν συμμετέχουν σε προκαταρκτικές και υγειονομικές εξετάσεις για εισαγωγή τους σε σχολές ενστόλων Ο υποψήφιος πρέπει να προσκομίσει στο σχολείο του τα απαραίτητα δικαιολογητικά 15 Μαρτίου, 2022 - από ΔΔΕ Φλώρινας | Τμήμα Ε' Εκπαιδευτικών Θεμάτων Έγγραφο Φ1/29243/ΓΔ4/15-03-2022 του Υπουργείου Παιδείας Ενόψει της τροποποίησης της υπό στοιχεία 79942/ΓΔ4/21-5-2019 υπουργικής απόφασης «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» (Β’2005) ως προς το άρθρο 24, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα: Καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο) αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες που πραγματοποιούνται για τις διαδικασίες των προκαταρκτικών εξετάσεων (ψυχομετρικές, υγειονομικές, αθλητικές), προκειμένου οι μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου να εισαχθούν σε Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος και στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας. Καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο) αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες που πραγματοποιούνται για τις διαδικασίες των υγειονομικών εξετάσεων, προκειμένου οι μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου να εισαχθούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Ο Σύλλογος Διδασκόντων με εισήγηση του Υπεύθυνου του Τμήματος εξετάζει κατά περίπτωση τις απουσίες της περίπτωσης αυτής του μαθητή με βάση την βεβαίωση που εκδίδεται από τις αρμόδιες επιτροπές των συναρμόδιων υπουργείων ότι ο μαθητής προσήλθε στις προκαταρκτικές (ψυχομετρικές, υγειονομικές, αθλητικές) εξετάσεις. Η βεβαίωση αναφέρει τον τόπο και τη χρονική διάρκεια διεξαγωγής των εξετάσεων. Σε περίπτωση που ο μαθητής εξετάζεται εκτός Περιφερειακής Ενότητας ή εκτός νησιού της μόνιμης κατοικίας του, με εξαίρεση τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής (εκτός των νήσων), τότε η ημέρα πριν και η ημέρα μετά τις προκαταρκτικές εξετάσεις δεν προσμετράται στις απουσίες του. Επίσης, για την πραγματοποίηση των εργαστηριακών εξετάσεων που απαιτούνται από τους υποψήφιους κατά την υγειονομική τους εξέταση ενώπιον της επιτροπής, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες έως τριών (03) ημερών με την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών.

Πηγή άρθρου: ΔΔΕ Φλώρινας