Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 - ΚΟΡΔΕΛΙΟ ΕΥΟΣΜΟΣ


Την Παρασκευή 25-03-22 η Σημαία του σχολείου μας έλαβε μέρος στην Παρέλαση- που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης, για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου και από τις δύο Κοινότητες χειροκροτώντας θερμά όλα τα αγήματα. 

Παραστάτες ήταν 1) Ιωαννίδου Μαρία Γ΄ (σημαιοφόρος 25ης Μαρτίου 1821) 2) Γκόγκου Παναγιώτα Γ΄ (σημαιοφόρος Τρεις Ιεράρχες) 3) Πουλτίδου Άννα Γ΄ (σημαιοφόρος 28ης Οκτωβρίου 1941) 4) Τσουτάνης Πασχάλης Β΄ 5) Ιωαννίδης Θεόδωρος Β΄ 6) Πουλουσίδου Μαρία Α΄ (στην 25η Μαρτίου) καθώς και η Αμπατζίδου Αικατερίνη (επιγραφή σχολείου). Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κα Μ.Νίκου, Φυσικής Αγωγής.

Συγκινητική στιγμή ήταν και η διέλευση του αγήματος των Κυπρίων μαθητών που συμμετείχαν με την Κυπριακή και την Ελληνική Σημαία οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη μας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ΚΑ1 επαγγελματικής εκπαίδευσης, συνεργαζόμενοι με το σχολείο μας, το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου. Η συμμετοχή τους προσέδωσε έναν επιπλέον ιστορικό, συμβολικό και ενωτικό χαρακτήρα στην σημερινή πανηγυρική επέτειο.

Τα παιδιά της Κύπρου παρέλασαν τραγουδώντας το "Χώμα που περπάτησα γη που νοσταλγώ, χώμα που μ ανάστησες Αμμόχωστος". Ήταν τιμή μας που η Περιφερειακή Γεωργική, Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αμμοχώστου/Αυγόρου παρέλασε μαζί με το δικό μας σχολείο!!

Μαζί λοιπόν στην παρέλαση του Κορδελιού Ευόσμου, με τον κόσμο της πόλης μας να επευφημεί θερμά και σε όλη την διαδρομή τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους καθηγητές από την Κύπρο!!!

Κάντε click για να δείτε τα δύο σχετικά video από το κανάλι του σχολείου μας στο YouTube: 

  1. https://www.youtube.com/watch?v=7hTsdRSOHw0
  2. https://www.youtube.com/watch?v=lPYg-eYcHgM

 

 κάντε click εδώ για περισσότερες φωτογραφίες από την παρέλαση