Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΓΥΡΙΣΜΑΤΩΝ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


Την Πέμπτη 03-03-22 μαθητές και μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της δράσης Care in Action. Ήταν μια δραστηριότητα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.». Το πρόγραμμα αυτό που χρηματοδοτείται από το NOESIS δίνει ιδιαίτερη σημασία στην καλλιέργεια της καινοτομίας, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και την προώθηση της επιχειρηματικότητας από τους μαθητές των ΕΠΑΛ της χώρας. 
 
 
 
Τα παιδιά πληροφορήθηκαν για τα στάδια ανάπτυξης της κινηματογραφικής τέχνης, έμαθαν πως δημιουργήθηκε η πρώτη κινηματογραφική μηχανή, παρακολούθησαν αποσπάσματα από παραγωγές ταινιών και ταξίδεψαν στη χρήση εποχή του ελληνικού σινεμά της δεκαετίας του 1960. Μέσα από βιωματικές δράσεις είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης του κινηματογράφου, να αναλάβουν τους ρόλους του σκηνοθέτη, του βοηθού παραγωγής και των ηθοποιών και να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα green-screen που διαθέτει το μουσείο.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης η Κινηματογραφική Ομάδα, βρήκε την ευκαιρία, να γυρίσει την τελευταία σκηνή από την πρώτη της ταινία. Η ταινία αυτή είναι το προϊόν της δράσης Point of Action και με αυτήν το σχολείο μας θα συμμετάσχει στο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού μήκους. 

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες της ομάδας θέλουν να ευχαριστήσουν και να συγχαρούν όλα τα παιδιά για την άψογη συνεργασία τους. Τα παιδιά επέδειξαν αξιοσημείωτη ωριμότητα και σοβαρότητα. 

Η συμμετοχή τους, τα ταλέντα τους, η προθυμία τους, και όλη η συμπεριφορά τους εξέπληξαν και συγκίνησαν τις καθηγήτριες...

Μπράβο παιδιά!!! Σας ευχαριστούμε!!!
Δάγγα Θεοδώρα
Εμμανουηλίδου Δέσποινα
Καραματσούκη Αγγελική
Μπαλτά Περιστέρα
Σεβαστιάδου Σάρρα