Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου Σκιών, την Δευτέρα 28-03-22, με πρωτοβουλία του μαθητή του Β-ΥΓ-1 Γιώργου Παρλαπάνη ανέβηκε στην πολλαπλών το έργο "τα 82 Εντάλματα του Καραγκιόζη"

Την παράσταση παρακολούθησαν τα τμήματα Β-ΠΛ-1, Β-ΠΛ-2, Β-ΥΓ-1, Β-ΥΓ-4 και φυσικά το Γ-ΒΡΕΦ.  

Μετά το τέλος της εξαιρετικής παράστασης ο Γιώργος μίλησε στις μαθήτριες του Γ-ΒΡΕΦ για το τι συμβολίζει ο Καραγκιόζης στην ελληνική λαϊκή παράδοση, για το πως κατασκευάζει ο ίδιος τις φιγούρες του και για το πως "μπήκε" από μικρός στον θαυμάσιο κόσμο του Θεάτρου Σκιών.

Η κα Δώρα Δάγγα τόνισε στις μαθήτριες πως οι βασικές γνώσεις και δεξιότητες του κουκλοθέατρου και του θεάτρου σκιών αποτελούν μέρος του προγράμματος σπουδών της ειδικότητας των Βρεφονηπιοκόμων. Οι πτυχιούχοι της ειδικότητας θα πρέπει μετά το τέλος των μαθημάτων να είναι ικανοί να προετοιμάσουν και να πραγματοποιήσουν μια ολοκληρωμένη παράσταση (επιλογή σεναρίου, σκηνικά, επιλογή μουσικής υπόκρουσης). Επιπλέον, οι απόφοιτοι θα πρέπει να αποκτήσουν την ικανότητα να κατασκευάζουν και να χρησιμοποιούν κούκλες διαφόρων ειδών.

Ο Σύλλογος των Καθηγητών συγχαίρει τον μαθητή μας Γιώργο Παρλαπάνη για την ευαισθησία του και το ανεξάντλητο ταλέντο του!!!

Το Θέατρο Σκιών, αποτελεί στοιχείο του Εθνικού Ευρετηρίου της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, και συνιστά μια εξελισσόμενη μορφή τέχνης. Πρόκειται για ένα διαχρονικό είδος θεάτρου που αν και οι καταβολές του ανάγονται στο παρελθόν, εντούτοις «συνομιλεί» με το παρόν.