Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

ΣΧΟΛΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 23/3 ΕΩΣ 9/4 – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 23/3 έως 10/4/2022

 

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023

1. Όσοι από τους υποψηφίους έχουν τα προσόντα, πληρούν τις προϋποθέσεις, δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του Κεφαλαίου Β της παρούσης και επιθυμούν να καταταγούν ως Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί ή Δόκιμοι Πυροσβέστες θα πρέπει αφενός να έχουν :

α. υποβάλλει αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) έτους 2022 σε σχολικές μονάδες ή όπου αλλού καθορίζεται σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που διενεργήθηκαν τα έτη 2020 ή 2021 και αφετέρου να β. συμπληρώσουν και να καταχωρήσουν ηλεκτρονικά την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το Διαγωνισμό, στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr τις ημερομηνίες από Τετάρτη 23/03/2022 έως και το Σάββατο 09/04/2022 (συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου).

Ο υποψήφιος φροντίζει να γνωρίζει τον «Αριθμό Αίτησης» που έλαβε για τη συμμετοχή του στον τρέχοντα διαγωνισμό, στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ιστοσελίδας του ΠΣ, προκειμένου να παρακολουθεί ευχερώς τους πίνακες που προβλέπεται να δημοσιευθούν κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Πριν την έναρξη ή μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας δεν θα δύναται να γίνει εισαγωγή στην εφαρμογή. Μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία εισαγωγής στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει αποκλεισμό από το διαγωνισμό και τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Όλα τα δικαιολογητικά υποχρεωτικά (της παρ. 2) και ειδικών κατηγοριών (της παρ. 3) με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια-ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι, υποβάλλονται μέχρι την από την Τετάρτη 23/03/2022 έως και Κυριακή 10/04/2022 ως εξής:

i. Ταχυδρομικά με φάκελο αλληλογραφίας στη Διεύθυνση:

Πυροσβεστική Ακαδημία
Μάτσα 32 Κηφισιά (θέση Καλυφτάκη)
Τ.Κ. 14564
Συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022
Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών

Ο φάκελος αυτός πρέπει να αποσταλεί με συστημένη επιστολή (η αποστολή με ιδιωτική εταιρεία ταχυδρομείου ισοδυναμεί με συστημένη επιστολή· στην περίπτωση αυτή, η ημερομηνία αποστολής αποδεικνύεται από την ημερομηνία επί του δελτίου παράδοσης) έως την ημερομηνία που καθορίζεται ανωτέρω,

ή

ii. Με αυτοπρόσωπη παρουσία του υποψηφίου, (όχι μέσω νομίμως εξουσιοδοτούμενου προσώπου) στην ανωτέρω διεύθυνση ενώπιον της Επιτροπής Παραλαβής δικαιολογητικών και
ώρες από 08:00 ως 14:00 τις ανωτέρω ημερομηνίες. (και Σαββατοκύριακο).

Δείτε το πλήρες σώμα της προκήρυξης

Δελτίο υγειονομικής εξέτασης σε εκτυπώσιμη μορφή

Βήματα υποψηφίου για την συμμετοχή στον διαγωγνισμό

πηγή: ΠΣ

Πηγή: compass.