Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-03-22 ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΠΚΕ)

Ανακοινώθηκαν στην ιστoσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας (www.Haf.gr) οι πίνακες δεκτών υποψηφίων του διαγωνισμού επιλογής στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2022 - 2023 για τις περαιτέρω διαδικασίες επιλογής καθώς και το αναλυτικό ημερολογιακό πρόγραμμα των Προκαταρκτικών Εξετάσεων(ΠΚΕ).

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο ήδη ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ τη Δευτέρα 14 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις

Πέρας ΠΚΕ: Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 (συμπεριλαμβάνεται στον κύκλο των εξετάσεων ως «ημέρα εξέτασης», με μέριμνα των Εξεταστικών Κέντρων).

Υπάρχει πρόβλεψη για τους υποψήφιους που θα νοσήσουν με COVID-19 κατά την διάρκεια της περιόδου των ΠΚΕ και μόνο για τις περιπτώσεις αυτές (μη συμμετοχή τους λόγω ανωτέρας βίας), με επέκταση των ΠΚΕ για χρονικό διάστημα δύο (2) εβδομάδων πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας της Παρασκευής 15 Απριλίου 2022.

Λαμβανομένης υπόψη της περιόδου Πάσχα που ακολουθεί, οι ανωτέρω συμπληρωματικές εξετάσεις θα λάβουν χώρα από Δευτέρα 02 Μαΐου έως Παρασκευή 13 Μαΐου 2022.

Τις συμπληρωματικές ΠΚΕ διενεργούν τα Εξεταστικά Κέντρα στα οποία οι υποψήφιοι έχουν καταθέσει ενδιαφέρον συμμετοχής και έχουν εγγραφεί στις συναφείς καταστάσεις, και μόνο σε περίπτωση που υφίσταται ανάγκη διενέργειάς τους.

Εάν δεν προκύψει περίπτωση υποψηφίου που διέκοψε ή δεν εκτέλεσε τις ΠΚΕ λόγω νόσησης ως περιγράφεται ανωτέρω, οι Εξεταστικές Επιτροπές είναι στη διάθεση των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων για να αποδεσμευθούν νωρίτερα.

Τα αποτελέσματα υα αποσταλούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022.


Tυχόν περιστατικά νόσησης COVID-19 (λόγοι ανωτέρας βίας) θα αντιμετωπίζονται με άλλη ανακοίνωση.

Για τη συμμετοχή στις ΠΚΕ, οι προσερχόμενοι την πρώτη ημέρα στο Εξεταστικό Κέντρο επιθυμίας τους απαιτείται να προσκομίσουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο. Δεν απαιτείται η επίδειξη του δελτίου ταυτότητας υποψήφιου του ΥΠΑΙΘ, που αφορά στη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα καθορισθέντα στην παρ. 10δ «Προσόντα Υποψηφίων» της ΕΔΥΕΘΑ 3/22 (ΟΕ), οι επιτυχόντες/ούσες απαιτείται όπως κατά την κατάταξή τους καταθέσουν επικυρωμένα και μεταφρασμένα από αρμόδιους φορείς τα πτυχία αγγλικής γλώσσας που κατέχουν. Παρόλα αυτά και κατά την αποστολή – κατάθεση των δικαιολογητικών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (Αίτησης-Υπεύθυνης δήλωσης των υποψήφιων των Παραγωγικών Σχολών των ΕΔ), αρκεί η φόρτωση των πτυχίων αγγλικής Γλώσσας ως ακριβούς αντιγράφου επικυρωμένου από δικηγόρο.

Επισημαίνεται ότι λόγω της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης, οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις ΠΚΕ απαιτείται να ενημερώνονται τακτικά για τις επικαιροποιημένες οδηγίες αντιμετώπισης της μετάδοσης του COVID-19, οι οποίες θα εκδοθούν πριν την διενέργεια των εξετάσεων.