Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ - ΕΝΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ Σ.Α.Ε.Κ. (πρ.ΙΕΚ)

Όλοι οι απόφοιτοι Λυκείου που επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και να αποκτήσουν εξειδικευμένες επαγγελματικές δεξιότητες έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στις Σ.Α.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας. δηλαδή στα πρώην ΙΕΚ, για το έτος 2024-2025.

Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ξεκινά τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024, στις 9:00 π.μ. Οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι Λυκείου θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας 👉https://diek.it.minedu.gov.gr/site/index. Η οποία θα παραμείνει ανοικτή έως την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, στις 15:00.

Στην πλατφόρμα αυτή υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες και να συμπληρώσουν σωστά όλα τα πεδία, καθώς αιτήσεις που είναι ελλιπείς ή λανθασμένες δεν θα γίνουν δεκτές.

Οι Σ.Α.Ε.Κ. προσφέρουν προγράμματα που καλύπτουν σύγχρονους επαγγελματικούς τομείς με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας, παρέχοντας στους καταρτιζόμενους τις γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα ή να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Σ.Α.Ε.Κ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ Γ' ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΩΝ Σ.Α.Ε.Κ. (πρ.ΙΕΚ) ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2024-2025

Οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. (Επαγγελματικών Λυκείων), ή Τ.Ε.Ε. Β’ Κύκλου ή Τ.Ε.Λ. που θα ήθελαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στις Σ.Α.Ε.Κ. (πρ.ΙΕΚ), έχουν την ευκαιρία να εγγραφούν απευθείας στο Γ’ εξάμηνο σπουδών σε ειδικότητες που σχετίζονται με τον Τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν.

Ποιοι μπορούν να εγγραφούν;

Όλοι οι πτυχιούχοι από ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ Κύκλου ή Τ.Ε.Λ. που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους μπορούν να εγγραφούν σε ειδικότητες που είναι συναφείς με τον επαγγελματικό Τομέα από τον οποίον αποφοίτησαν.

Πότε και πού γίνεται η εγγραφή;

Η αίτηση για την εγγραφή πρέπει να υποβληθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2024 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024. Η εγγραφή γίνεται στις Σχολές Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) όπου προσφέρονται οι ειδικότητες του Γ’ εξαμήνου για το έτος 2024-2025.

Που μπορείτε να μάθετε περισσότερα;

Μπορείτε να βρείτε όλες αυτές τις διαθέσιμες ειδικότητες και τις αντίστοιχες Σ.Α.Ε.Κ. που τις προσφέρουν στον σύνδεσμο 👉 κάντε click εδώ