Σάββατο 10 Απριλίου 2021

ΔΙΑΘΕΣΗ SELF TEST ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όσον αφορά τη διάθεση των self-tests σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ανακοινώνεται ότι:

  • Το αυτοδιαγνωστικό τεστ μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό με τον ΑΜΚΑ τους και μέσο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, διαβατήριο κτλ). 
  • Σε περίπτωση που κάποιος δεν εχει ή συναντά δυσκολία με τον ΑΜΚΑ, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δομή που εμφανίζονται στη λίστα: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf 
  • Οι ενήλικοι μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και Λυκειακών Τάξεων Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις, παραλαμβάνουν οι ίδιοι το τεστ τους από τα φαρμακεία. 
  • Οι γονείς και κηδεμόνες παραλαμβάνουν ήδη από τα φαρμακεία τα self-tests για όλους τους μαθητές που γεννήθηκαν τα ημερολογιακά έτη 2003, 2004 και 2005. 
  • Επεκτείνοντας τη σύσταση της Επιτροπής των Ειδικών για τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, η Κυβέρνηση ενέταξε στους τακτικούς δωρεάν ελέγχους και διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, καταχωρισμένο στα πληροφοριακά συστήματα των αρμόδιων Υπουργείων, για την περαιτέρω θωράκιση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Εξακολουθεί να λειτουργεί παράλληλα και η πλατφόρμα https://edu.testing.gov.gr/, μέσω της οποίας μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κανονίζουν άμεσα ραντεβού για δωρεάν έλεγχο. 



Οι ρυθμίσεις για την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου από τον κορωνοϊό σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, εν όψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των Λυκείων όλης της χώρας, προβλέπονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που καλούνται να προσέλθουν στα Λύκεια από τη Δευτέρα 12-04-21, οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ.
 
Η ΚΥΑ σε μορφή pdf

Η σχετική εγκύκλιος σε μορφή pdf