Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - LIVE STREAMING - "ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ"

Δευτέρα 19-04-21, ώρα 09:30 πμ
(ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση)
κάντε click στο link: https://www.youtube.com/watch?v=KFydDKsjTeY


Την Δευτέρα 17-04-21 στις 09:30 οι γονείς των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου μπορούν να παρακολουθήσουν, απευθείας, την παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Δημόπουλου "ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ" από το κανάλι του σχολείου στο youtube.

Ο συγγραφέας, που θα βρίσκεται στην Αθήνα, θα συζητήσει για το βιβλίο με τις μαθήτριες του Γ-Βρεφ και την καθηγήτρια που θα είναι στο Εργαστήριο Βρεφονηπιοκομίας του ΕΚ στον Εύοσμο. 
 
Ταυτόχρονα 7 τμήματα της Α΄τάξης θα παρακολουθούν έμμεσα την βιβλιοπαρουσίαση διότι θα είναι στις ηλεκτρονικές τάξεις webex ισάριθμων φιλολόγων του σχολείου μας. Οι μαθητές αυτοί θα μπορούν να σας θέτουν τα ερωτήματά τους μέσω των καθηγητών. Ενώ, οι μαθητές Β.Κατρανάς κ Δ.Μίχογλου θα καλύψουν την εκδήλωση και θα την αναμεταδόσουν live streaming. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Προτού καλά καλά κλείσει ένας χρόνος από το ξεκίνημα της Επανάστασης του 1821 και πολύ πριν η σκλαβωμένη Ελλάδα αποκτήσει επιτέλους και επίσημα την ανεξαρτησία της, το 1830, μια χούφτα Έλληνες πατριώτες, που αντιπροσώπευαν τις επαναστατημένες περιοχές, μαζεύτηκαν σ’ ένα άγνωστο ως τότε χωριό της Αργολίδας. Εκεί, αφού συζήτησαν για μέρες, έγραψαν και ψήφισαν ένα κείμενο που περιέγραφε τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και τους κανόνες λειτουργίας του νέου κράτους, που ξαναγεννιόταν από τις στάχτες του. Το κείμενο εκείνο, που ονομάστηκε «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος», ήταν το πρώτο Σύνταγμα της πατρίδας μας και αυτή είναι η ιστορία του, όπως την κατέγραψε ο αγαπημένος συγγραφέας των παιδιών Χρήστος Δημόπουλος.
 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
 
 Οργάνωση: κα Δώρα Δάγγα 
Γ΄τάξη Ειδικότητα "Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων" 
και Β΄ Τάξη Τομέα Πληροφορικής 
2ο ΕΠΑΛ/ΕΚ Ευόσμου