Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Γ΄ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ INSPIRATION

η κα Στελλίνα Τρωιάνου

Την Πέμπτη 13-02-20 το πρωί οι μαθήτριες της Γ΄τάξης Αισθητικής Τέχνης επισκέφθηκαν την έκθεση εικαστικού κοσμήματος του Ελληνογάλλου σχεδιαστή κ. Μιχάλη Πελαμίδη στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο (Γενί Τζαμί).

Η έκθεση αυτή με τίτλο "INSPIRATION" διοργανώνεται από τον Σύλλογο των Αποφοίτων & Φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης "Nouvelle Amicale" σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του Γαλλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης είναι μορφωτικό και πολιτιστικό ίδρυμα η παρουσία του στη Βόρεια Ελλάδα ανάγεται στο 1906 και στη δημιουργία του «γαλλικού λυκείου», του πρώτου σχολικού ιδρύματος της Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής.

ο κ. Μιχάλης Πελαμίδης

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην έκθεση από τον ίδιο τον σχεδιαστή, την Πρόεδρο της "Nouvelle Amicale" κα Στελλίνα Τρωιάνου και την Γ.Γραμματέα κα Χρυσάνθη Ινάχογλου, πρ. Σχολικής Συμβούλου της Γαλλικής Γλώσσας.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν οι καθηγήτριες κα Νίκη Κυριαζή, κα Έφη Σαπουντζή και κα Ανθή Χατζηνώτα.
Ο Μιχάλης Πελαμίδης, είναι απόφοιτος της σχολής Chambre Syndicale de la haute joaillerie και διεθνώς αναγνωρισμένος με βραβεύσεις ανά τον κόσμο.

Στην έκθεση που θα λειτουργεί έως τις 16-02-20 παρουσιάζονται δημιουργίες εμπνευσμένες κυρίως από τη θάλασσα και τον βυθό. Μέσα από τη χρήση διαφορετικών υλικών, όπως κοράλλια, πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι, χρυσό και ασήμι, ο καλλιτέχνης αναδεικνύει οργανικές, ρευστές αλλά και δομικά διαμορφωμένες φόρμες, που φιλοδοξούν να λειτουργήσουν ως "ανάσες" ομορφιάς.

Εκτός από τις συλλογές οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να μάθουν τα πάντα γύρω από τη διαδικασία της δημιουργίας ενός κοσμήματος, από τη σύλληψη και τον σχεδιασμό μέχρι την τελική του μορφή, μέσα από ένα βίντεο στον χώρο της έκθεσης

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε click:  https://www.livemedia.gr/egkainia-tis-ekthesis-kosmimatos-inspiration-toy-michael-pelamidis


Ακολουθούν φωτογραφίες από την διδακτική επίσκεψη