Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ - ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ


Την Δευτέρα 20-05-19 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Βασιλειάδα" του Ι.Ν. των Τριών Ιεραρχών η εκδήλωση του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η εκδήλωσή αυτή αποτελεί συνέχεια της συμμετοχής του σχολείου στις εκδηλώσεις στην "Παναγία Σουμελά" στο Βέρμιο όπου η Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας και το ομώνυμο Σωματείο τίμησαν τα 100 χρόνια από την έναρξη της αποτρόπαιης πράξης στον ιστορικό Πόντο. κάντε click


 Την εκδήλωση οργάνωσε η Φιλόλογος κα Αγγελική Παμπουκίδου και περιελάμβανε παραδοσιακά τραγούδια του Πόντου, εκπαιδευτικά video και αναφορές στα θλιβερά αυτά γεγονότα.



Οι μαθητές και οι μαθήτριες κατόρθωσαν να ευαισθητοποιήσουν τους παρευρισκόμενους για την ανάγκη της διεθνούς αναγνώρισης του εγκλήματος αυτού.


Ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσία στην γιορτή των παλαιών Διευθυντών του σχολείου μας κου Αθανάσιου Αδαμόπουλου και κου Αντώνιου Τσιριγώτη. Ο πατέρας Γεράσιμος Τσουλπάκης μάλιστα κλείνοντας την εκδήλωση κάλεσε στο βήμα τον κο Αδαμόπουλο και τον ευχαρίστησε για την καθοριστικότατη συμβολή του στην ανέγερση του Ναού αυτού προς τιμήν των Αγίων της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων. Ο κ. Αδαμόπουλος, στην σύντομη ομιλία του, θυμήθηκε τη συνεργασία του με τον αείμνηστο Μητροπολίτη Διονύσιο ώστε δίπλα στο διδακτήριο μας να έχουμε ένα Ναό και μια ενορία προς όφελος των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας. Τέλος ευχαρίστησε, εκ μέρους όλων, την πολύτιμη προσφορά του πατέρα Γεράσιμου στο λαό του Ευόσμου.   

Στο παρακάτω σύντομο video μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του κου Αδαμόπουλου.


Το σχολείο αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά, για ακόμη μια φορά, το Ναό των Τριών Ιεραρχών του Ευόσμου για το πνευματικό του έργο και την συμβολή του στο εκπαιδευτικό έργο των ΕΠΑΛ της πόλης μας.

Ακολουθούν φωτογραφίες από: 

α/ την εκδήλωση Μνήμης





 


  


 β/ από τη δεξίωση που προσέφερε ο Ναός των Τριών Ιεραρχών για το μνημόσυνο των μαθητών και των καθηγητών του διδακτηρίου μας