Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ



Το σχολείο καλεί όσους μαθητές της Α΄τάξης επιθυμούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο σχέδιο δράσης του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου με τίτλο: "Point of Care & E-pill Reminders" το οποίο χρηματοδοτείται από το  Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας "Νόησις" και εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας ΜΝΑΕ (Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ).

Οι μαθητές, που θα συμμετάσχουν θα κατασκευάσουν τα εξής έργα:

1/ του Point of Care, το οποίο θα περιλαμβάνει 
  • είκοσι (20) ιατρικά ιστορικά και ισάριθμα νοσηλευτικά ιστορικά σε ψηφιακή μορφή
  • τα αντίστοιχα στοιχεία της βάσης δεδομένων 
Η συμμετοχή στις διαδικασίες δημιουργίας των ψηφιακών ιστορικών είναι κατάλληλη για τους μαθητές που σκέφτονται να ακολουθήσουν τους Τομείς Υγείας και Πληροφορικής.

Καθηγητές: κα Μαίρη Τρυφινοπούλου, κα Ζωή Μπέλλη και κα Γεωργία Γροζτίδου

2/ του E-pill Medication Reminders, το οποίο περιλαμβάνει 
  • την κατασκευή τεσσάρων (04) ολοκληρωμένων συσκευών που θα υπενθυμίζουν σε ηλικιωμένα άτομα να λαμβάνουν τα χάπια τους και να μην τα ξεχνάνε

 Η συμμετοχή σε αυτήν την κατασκευή είναι κατάλληλη για μαθητές που σχεδιάζουν να ακολουθήσουν τους Τομείς Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Πληροφορικής.

Καθηγητής: κος Λευτέρης Ναθαναηλίδης

Η εξάσκηση των μαθητών της Α΄τάξης θα γίνει από τους μαθητές που συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα του σχολείου Erasmus+KA102, ως διάχυση των αποτελεσμάτων του:

  • Τίτλος: Intergrated services for Active Ageing - Jobs and innovative entrepreurship
  • Κωδικός έγκρισης: 2018-1-EL01-KA102-047553
  • Χρηματοδότηση: Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ)

Συνεργαζόμενος φορέας για την ολοκλήρωση της δράσης είναι το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Κορδελιού Ευόσμου (ΔΗΚΕΚΠΑΚΕ) το οποίο προσφέρει σημαντικότατο κοινωνικό έργο στον Δήμο μας, τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.



Τα έργα θα παρουσιαστούν στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας στις  16 με 19 Απριλίου 2019 στο "Νόησις".

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://mnae.noesis.edu.gr/