Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

EUROPEAN SCHOOL RADIO: ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΔΗΜΑΡΑ


Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, το μεσημέρι μετά τα μαθήματα, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον δημοσιογράφο κο Νίκο Δημαρά. Ο γνωστός δημοσιογράφος ανέλυσε στους μαθητές τον τρόπο με το οποίο θα πρέπει να εργαστούν ώστε να παρουσιάσουν το θέμα τους μέσω μιας ραδιοφωνικής εκπομπής. Παρά τα τεχνικά προβλήματα, που παρουσιάστηκαν την τελευταία στιγμή, οι μαθητές άκουσαν προσεκτικά τον κο Δημαρά διότι ήταν η πρώτη φορά που ήρθαν σε επαφή με έμπειρο επαγγελματία των ΜΜΕ.


Την πρωτοβουλία αυτή είχαν οι καθηγήτριες κα Ερασμία Ζαχάρογλου και κα Χρυσούλα Αντωνιάδου και εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ομάδας Αγωγής Υγείας του σχολείου που εκπονεί το εγκεκριμένο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο "Ενεργός Γήρανση".

Παιδιά και καθηγήτριες ευχαρίστησαν τον κο Νίκο Δημαρά και ανανέωσαν το ραντεβού τους ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν καλύτερα για την ραδιοφωνική τους εκπομπή που θα μεταδοθεί από το European School Radio, 8-2-2019 στις 11:00 π.μ.


Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η ομάδα των μαθητών συγκροτήθηκε από τα παιδιά που είχαν μεταβεί στην Αγγλία (Λονδίνο, Πόρτσμουθ και Πλύμουθ) και ασκήθηκαν στις μεθόδους που καθιστούν τα άτομα της τρίτης ηλικίας ενεργούς πολίτες. Με άλλα λόγια, οι δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα έως το τέλος της σχολικής χρονιάς θα αποτελέσουν τη φάση διάχυσης του Erasmus+KA1 με τίτλο "Integrated services for Active Ageing -jobs and innovative entrepreneurship".