Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


Σε αναβαθμολόγηση υπόκεινται τα γραπτά δοκίμια των προαγωγικών, απολυτήριων και πτυχιακών εξετά­σεων όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των εργαστηριακών μαθη­μάτων που εξετάζονται γραπτά με την ακόλουθη δια­δικασία:

Η αναβαθμολόγηση γίνεται στη Διεύθυνση Δευτε­ροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), στην οποία υπάγεται το αντίστοιχο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.).

Μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων της εξεταστικής περιόδου, οι κη­δεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο ΕΠΑ.Λ. όπου φοι­τούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο (άρθρο 19 του ν. 2009/1992).

Οι μαθητές με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευ­τικές ανάγκες, για τους οποίους προβλέπεται προφο­ρική εξέταση αντί γραπτής, μπορούν, εφόσον το επι­θυμούν, να ζητήσουν επανεξέταση (αναβαθμολόγηση) στα μαθήματα που εξετάσθηκαν. Η νέα αυτή εξέταση πραγματοποιείται στο σχολείο φοίτησης τους ενώπιον επιτροπής συγκροτούμενης από το Διευθυντή και δύο καθηγητές της ίδιας ή συγγενούς ειδικότητας για κάθε μάθημα, άλλους από αυτούς που διενήργησαν την αρχι­κή εξέταση. Η αίτηση για επανεξέταση υποβάλλεται από τους κηδεμόνες των μαθητών ή από τους ίδιους, εφόσον είναι ενήλικοι, στο σχολείο μέσα σε τρεις ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων. Η αίτηση συνοδεύεται από το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε μάθημα για το οποίο ζητείται επανεξέταση. Ο βαθμός της επανεξέτασης προκύπτει από το μέσο όρο των δύο εξεταστών - ανα­βαθμολογητών και είναι ο τελικός γραπτός βαθμός του μαθήματος σε κάθε περίπτωση είτε είναι μεγαλύτερος είτε μικρότερος από το βαθμό της αρχικής εξέτασης.

Αναβαθμολόγηση γραπτών δοκιμίων μπορούν να ζητήσουν με αίτησή τους, συνοδευόμενη με το προ­βλεπόμενο κάθε φορά παράβολο και μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων, οι κηδεμόνες μαθητών δημοσίων ΕΠΑ.Λ ή οι ίδιοι μαθη­τές, εφόσον είναι ενήλικοι, που προσέρχονται σε επανα­ληπτικές ή συμπληρωματικές εξετάσεις στις εκάστοτε εξεταστικές περιόδους.

Για την αναβαθμολόγηση κάθε γραπτού δοκιμίου προαγωγικών, απολυτηρίων και κατατακτηρίων εξετάσεων μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκδίδεται παράβολο, το οποίο αποτελεί δημόσιο έσοδο. Το ύψος του παραβόλου αυτού καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών.

2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ: πληροφορίες 2310707071, 08:00 έως 13:30 
τις ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ 12:00 έως 13:30