Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ERASMUS+KA1 ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ



Σήμερα, Τρίτη 10 Απριλίου 2018, το πρωί, αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Μακεδονία, 14 μαθητές και μαθήτριες των Τομέων Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής του σχολείου για την Γερμανία. Τα παιδιά έφθασαν, μέσω Αθηνών, στο Βερολίνο.
 Η τοποθέτηση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες (10-04-18 έως 25-04-18) και θα περιλαμβάνει πολιτιστικές δραστηριότητες, άσκηση και κατάρτιση των παιδιών στις τεχνολογίες των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης.

Οι μαθητές προετοιμάστηκαν πριν την αναχώρησή τους με εκπαιδευτικές επισκέψεις και με μαθήματα στο σχολείο την "8η & 9η" ώρα, δηλαδή αφού τελείωνε το ωρολόγιο πρόγραμμα. Μετά την φάση της προετοιμασίας ακολούθησε η φάση της αξιόλογησής τους και σήμερα ξεκινά η φάση της τοποθέτησης.

Όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, κατάρτισης και διατροφής καλύπτονται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.

Συνοδοί-εκπαιδευτικοί, στο Βερολίνο, θα είναι τέσσερις καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου:
  • την βδομάδα - κ. Λευτέρης Ναθαναηλίδης & κα Ζωή Μπέλλη
  • την βδομάδα - κα Αγγελική Τραϊανού & καΈφη Σαπουντζή
Η τοποθέτηση στο Βερολίνο των 14 μαθητών γίνεται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος  MEDICAL EQUIPMENT FOR LIFELINE: SPECIAL DIGITAL AND PROFESSIONAL SKILLS (Erasmus+KA1 2017-EL01-KA102-035988).