Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ERASMUS+KA1 BERLIN: ΒΙΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


 Την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε τεχνική επίσκεψη στο Κέντρο Επιστημών του Βερολίνου (Sience Center Berlin) και ξενάγηση στην έκθεση της εταιρείας ottbock.


 http://www.ottobock.com/


H ottobock. ασχολείται με την έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων ιατρικής τεχνολογίας και πιο συγκριμένα την προσθετική μελών και την αντιμετώπιση κινητικών προβλημάτων. Είναι ο επίσημος συνεργάτης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής από το 2005.


Οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας των τεχνητών μελών, από τα καθαρά μηχανικά μέλη που χρησιμοποιούν οι αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων, έως εκείνα που περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα και λογισμικό, ώστε η κίνηση του τεχνητού μέλους να προσομοιάζει με την κίνηση ενός πραγματικού.

Η έρευνα και ο σχεδιασμός των νέων προϊόντων της εταιρείας βασίζεται στην λεπτομερή ανάλυση της φύσης. Η συγκεκριμένη επιστημονική μέθοδος, γνωστή ως Βιονική Τεχνολογία, στόχο έχει να αναπαράγει τις φυσικές λειτουργίες στο μέγιστο δυνατό βαθμό εκμεταλλευόμενη την σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία.
Χρόνια Πολλά κα Ζωή Μπέλλη!!