Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS+ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 

Για τη νέα σχολική χρονιά 2020-21 και στο πλαίσιο του Erasmus+ έχουν εγκριθεί για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας τρία προγράμματα.

Τα χρονικά διαστήματα που θα λάβουν χώρα οι κινητικότητες στο εξωτερικό δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη αλλά αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων θα ξεκινήσει και η διαδικασία επιλογής των επωφελούμενων μαθητών.

Πιο αναλυτικά:

για την Α΄τάξη

  • Erasmus+KA2, 2020-1-FR01-KA229-080057_2
  • Τίτλος: «My Ways Away»
  • Αριθμός μαθητών: 13

Είναι μια σύμπραξη ανταλλαγής μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου με το Lycee Professionnel Charles Mongrand της πόλης Port-de-Bouc. Οι δραστηριότητες θα διαρκέσουν δύο χρόνια. 

Φέτος θα επισκεφθεί την Ελλάδα ομάδα 13 μαθητών του Γαλλικού Λυκείου οι οποίοι με δικούς μας μαθητές θα περιηγηθούν σε μία εβδομάδα την Θεσσαλονίκη και τα αξιοθέατα της Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με φορείς της πόλης όπως τον Σύλλογο Αποφοίτων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale κ.α. Ενώ, το ερχόμενο σχολικό έτος (2021-22),  13 μαθητές μας θα επισκεφθούν το Port-de-Bouc που βρίσκεται στην περιφέρεια Provence-Alpes-Côte d'Azur πολύ κοντά στην Μασσαλία, για μία εβδομάδα και θα υλοποιήσουν αντίστοιχες δραστηριότητες.

για την Β΄και την Γ΄τάξη

  • Erasmus+ KA1, 2020-1-EL01-KA102-078398
  • Τίτλος: «Τεχνολογίες και υπηρεσίες τηλεϊατρικής στον τουρισμό υγείας»
  • Αριθμός μαθητών: 30

Προβλέπει κατάρτιση συνολικά τριάντα (30) μαθητών θα καταρτιστούν στις εφαρμογές τηλεϊατρικής στον ιατρικό τουρισμό κρουαζιέρας στην Μεσόγειο.

1η ροή, Βαρκελώνη, μαθητές: 10 του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας & Ευεξίας, εβδομάδες: 2

2η ροή, Βαλένθια, μαθητές: 10 του Τομέα Διοίκησης & Οικονομίας, εβδομάδες: 2

3η ροή, Βαρκελώνη, μαθητές: 10, των Τομέων Πληροφορικής και Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής, εβδομάδες: 2

  • Erasmus+KA1, 2019-1-EL01-KA102-062175
  • Τίτλος: «Medical Tourism Tech»
  • Αριθμός μαθητών: 10

Πρόκειται για την ροή που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη σχολική χρονιά, αλλά αναβλήθηκε λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας Covid-19. Οι άλλες δύο ροές (η 1η και η 2η) υλοποιήθηκαν το φθινόπωρο του 2019. Η κατάρτιση σχετίζεται με την οργάνωση, την ιατρική και ασφαλιστική υποστήριξη των τουριστών που ταξιδεύουν συνεχίζοντας ταυτόχρονα τις θεραπείες τους.

  • 3η ροή, Βαρκελώνη, μαθητές: 10 του Τομέα Διοίκησης & Οικονομίας, εβδομάδες: 2


Ευελπιστούμε να εκλείψουν τα γνωστά προβλήματα και να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε τις παραπάνω κινητικότητες. Ο τρόπος υλοποίησης των παραπάνω κινητικοτήτων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας. Ενδέχεται να αξιοποιηθεί και η μέθοδος της εξ αποστάσεως κατάρτισης για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων, αν παραστεί ανάγκη, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Ευόσμου, ακολουθεί και αυτό το σχολικό έτος την δική του πολυετή παράδοση, στοχεύοντας πάντα στην παροχή πρόσθετων ευκαιριών γνώσης και ευρωπαϊκής εμπειρίας για τους μαθητές του. 

Πληροφορίες: κα Χρ.Αντωνιάδου