Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ κας ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΡΟΖΤΙΔΟΥ ΣΤΟ NOESIS

 

Την Τρίτη 12-11-19 το πρωί στο συνεδριακό κέντρο NOESIS πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ενημέρωσης Σχεδίων Δράσης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – Υποστήριξη και Διαχείριση Σχεδίων Δράσης 2019-2020». Η κα Γεωργία Γροζτίδου, καθηγήτρια της Πληροφορικής, που ήταν εισηγήτρια σε αυτήν την εκδήλωση παρουσίασε την δράση "Point of Care" που υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2018-19 από το σχολείο μας.

παρακολουθείστε video με την εισήγηση της κας Γεωργίας Γροζτίδου
 Στο "Point of Care" απονεμήθηκε GOLD μετάλλιο στα Healthcare Business Awards 2019, έναν θεσμό οποίος επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και κοινωνικής προσφοράς στον κλάδο της Υγείας, τον περασμένο Οκτώβριο από την Boussias Communications και το Health Daily στον Πολυχώρο Λώλος στην Παιανία.

 Η δράση "Point of Care" ήταν μια εφαρμογή τηλεϊατρικής σε ηλικιωμένους με εξ αποστάσεως με ιατρική γνωμάτευση που έλαβε χώρα στο Δ΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου. Εκεί δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να ασκηθούν στις σύγχρονες υπηρεσίες τεχνολογίες που σχετίζονται με την "Silver Economy", δηλαδή την "Ασημένια Οικονομία" που προσφέρει στους ηλικιωμένους την "ενεργό γήρανση".

Επίσης, η δράση αυτή αποτελεί προϊόν των δύο παρακάτω προγραμμάτων:

1/ του Erasmus+ΚΑ1 2018-1-EL01-KA102-047553 με τίτλο: «Integrated Services for Active Ageing jobs and innovative entrepreneurship 2018-1-EL01-KA102-047553» Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) με το οποίο 30 μαθητές μας καταρτίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και απέκτησαν τις βασικές γνώσεις και τις πρώτες εμπειρίες στην τηλεϊατρική για την τρίτη ηλικία

2/ των έργων α) «Point of Care» (ηλεκτρονικοί ιατρικοί φάκελοι) και β) «E-pill Medication Reminder» (συσκευή υπενθύμισης λήψης χαπιών) που φτιάχθηκαν με τη χρηματοδότηση του «Νόησις» μέσω του προγράμματος «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ».

Στην δράση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Ι.Βιόπουλος, Ελ.Ναθαναηλίδης, Ι.Μερσίνη, Ερ.Ζαχάρογλου, Ζ.Μπέλλη, Χρ.Αντωνιάδου, Γ.Γροζτίδου και Μ.Τρυφινοπούλου.

Συνεργαζόμενος φορέας στην υλοποίηση της δράσης ήταν το ΔΗΚΕΚΠΑΚΕ του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και πιο συγκεριμένα το Δ΄ΚΑΠΗ Ευόσμου.