Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2018

ο Αντιδήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κος Παύλος Σιταρίδης

Η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών τιμήθηκε, όπως κάθε χρόνο,την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 στο Πολιστικό Κέντρο.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου:

Αθρόα ήταν και φέτος η συμμετοχή των μαθητών, στην τιμητική εκδήλωση που οργάνωσε με μεγάλη επιμέλεια, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας -Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς, εις Μνήμη των Τριών Ιεραρχών των διαχρονικών οδηγών και προστατών της Παιδείας. 
η μαθήτριά Πελαγία Κισίρη, η οποία πρώτευσε στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ.Αθ.Γαρούφα
Με το απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών το οποίο έψαλλε ο π. Γεώργιος Μίλκας εκπροσωπώντας το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, αφού μετέφερε τις ευλογίες, τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Μητροπολίτη μας προς τους Μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, συνεχάρη το Δήμο για την οργάνωση της εκδήλωσης και στη συνέχεια απευθυνόμενος προς το κοινό μεταξύ άλλων είπε « Σήμερα εκτός από τις ευχές πρέπει όλοι να αναλογισθούμε - Πολιτεία- Δήμος - Εκκλησία- Σχολεία και Γονείς στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα μας - να αποφασίσουμε τι Παιδεία τελικά θέλουμε για τα παιδιά μας - γιατί- για την σημερινή κατάσταση της παιδείας μας, φέρουμε ευθύνη όλοι και δυστυχώς αυτή (η κατάσταση) δεν τιμά κανέναν και δεν πρέπει να συνεχισθεί» κατέληξε ο π. Γεώργιος Μίλκας
ο μαθητής μας Σωτηριάδης Αβραάμ, που τιμήθηκε για την διάκρισή του στο Σχολικό Πρωτάθλημα Πάλης
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας -Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς κ. Παύλος Σιταρίδης ο οποίος αφού ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και συνεχάρη τους τιμώμενους μαθητές για τις επιτυχίες τους -τους εκπαιδευτικούς μας για το έργο τους και τους αφανείς ήρωες - τους γονείς των μαθητών - για τον καθημερινό αγώνα τους, μεταξύ άλλων τόνισε «Αναμφίβολα παιδιά είστε μαθητές σε μια πολύ δύσκολη περίοδο όχι μόνο για τα «Γράμματα» αλλά γενικά είστε μαθητές σε μια πολύ δύσκολη εποχή για όλα. Ακούτε διαρκώς από τα δελτία ειδήσεων ότι οι πτυχιούχοι βιώνουν τη μεγαλύτερη ανεργία ότι τα πτυχία είναι άχρηστα, δεν έχουν αντίκρισμα και ότι οι νέοι μας φεύγουν στο εξωτερικό για εργασία. Ανέφερα αυτά τα παραδείγματα γιατί θέλω να σας πω ότι μπορεί η κρίση που όλοι βιώνουμε να χτύπησε και την Παιδεία αλλά όλα όσα ακούτε για «τα πτυχία » δεν πρέπει να σας πτοούν, να σας απογοητεύουν και να σας αποθαρρύνουν. Οι καταστάσεις αλλάζουν και πάντα στη ζωή το εύκολο θα διαδέχεται το δύσκολο και το δύσκολο θα διαδέχεται το εύκολο, αρκεί όλοι μικροί και μεγάλοι να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε την κάθε κατάσταση με ψυχραιμία και ενότητα.

Στο στίβο της ζωής τίποτα δεν χαρίζεται σε κανέναν. Όλα στη ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας που ανταμείβει πάντα αυτούς που προσπαθούν και αγωνίζονται. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε όμως γίνεται και κάτι ακόμη- κάποιοι - προσπαθούν εντέχνως, μεθοδευμένα και εσκεμμένα, να σας κλέψουν την ελπίδα σας για το αύριο και τα όνειρα σας για το μέλλον. Μην τους αφήσετε παιδιά γιατί η τύχη σας, είναι στα χέρια σας όπως στα χέρια σας είναι και το μέλλον αυτού του τόπου. Οπλισθείτε με πίστη στο Θεό, με ελπίδα στο αύριο και με δημιουργικό πείσμα για να πετύχετε το στόχο σας και θα δείτε που όλα θα αλλάξουν, αρκεί να θυμάστε πάντα τις αρχές και τις αξίες που σας έμαθαν οι γονείς σας και οι δάσκαλοι σας» κατέληξε ο κ. Σιταρίδης.

Ακολούθησαν οι Βραβεύσεις και οι Απονομές. Φέτος βραβεύθηκαν α) όλα τα Σχολεία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, τα οποία απέσπασαν διακρίσεις σε Πανελλαδικούς και Ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς κατά το Σχολικό Έτος 2016- 2017 και
β) απονεμήθηκαν ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ σε όλους τους Αριστούχους μαθητές και μαθήτριες της Β' Τάξης του Σχολικού Έτους 2016-2017 των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Από το σχολείο μας τιμήθηκαν οι:
  • Κισίρη Πελαγία Γ΄τάξη, που πρώτευσε στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου
  • Σωτηριάδης Αβραάμ Β΄τάξη, που διθακρίθηκε στο Σχολικό Πρωτάθλημα Πάλης.