Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΥΡΙΛΛΟΣ & ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


Μία ξεχωριστή ημέρα ήταν η σημερινή Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 για το σχολείο μας γιατί ξεκίνησαν οι δραστηριότητες της πρώτης συνάντησης μαθητών και καθηγητών του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+KA219 «Cyril and Methodius – 1000Years of what Unites us and Divides us».

Οι μαθητές στην αίθουσα πολλαπλών του σχολείου έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που στόχευαν στην γνωριμία τους με την Ελλάδα, την Μακεδονία και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Τις οποίες συντόνισε με μεγάλη επιτυχία η καθηγήτρια Πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κα Χρυσούλα Αντωνιάδου. Επίσης γνώρισαν την σύγχρονη ελληνική μουσική από το μουσικό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου υπό την καθοδήγηση κου Παναγιώτη Ελευθερίου.

 Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας παρέθεσε γεύμα στα παιδιά στον Ι.Ν.Τριών Ιεραρχών χάρισε δώρα στα παιδιά και τους μίλησε για το έργο των Αγίων Κύριλλου & Μεθόδιου που δίδαξαν το Ευαγγέλιο στους σλαβικούς λαούς και τους έδωσαν το δικό τους αλφάβητο για την ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού τους επιπέδου.

Τις ξένες αποστολές καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ.Π.Σούλας και οι Αντιδήμαρχοι κκ Π.Σιταρίδης και Γ.Χατζηβρέττας, ο Δημ.Σύμβουλος κ. Αθ.Γαρούφας καθώς και οι Διευθυντές κ.ΙΒιόπουλος (2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου), κα. Α.Γιουβανούδη (1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου) και κ. Γ.Χριστακάκης (ΕΚ Ευόσμου). 


Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα εξής σχολεία:
  1. Τσέχικη Δημοκρατία: Gymnázium, Olomouc (Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9)
  2. Βουλγαρία: 144 Secondary School Narodni Buditeli (144 СУ "Народни будители")
  3. Κροατία: Gimnazija Antuna Gustava Matosa (Gimnazija Antuna Gustava Matoša) 
  4. Ελλάδα: 2o Epaggelmatiko Lykeio Evosmou (2ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου)