Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ EUROPASS - SMART EVOSMOS


Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου ημερίδα διάχυσης με θέμα "Europass – Smart Evosmos".

Βασικοί εισηγητές της ημερίδας ήταν ο Καθηγητής της Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ κ.Ν.Κομνηνός και ο Αντιδήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ.Γ.Χατζηβρέττας οι οποίοι παρουσίασαν τις δυνατότητες που ανοίγονται για επενδύσεις και θέσεις εργασίας με την εφαρμοφή συστημάτων smart cities και στη χώρα μας.

Ο Σχολικός Σύμβουλος κ.Κ.Παπαδόπουλος και οι εκπαιδευτικοί Γ.Βιόπουλος, Γ.Χριστακάκης, Ερ.Ζαχάρογλου και Δ.Μπιτζένης υπογράμμισαν την σημασία που έχει η εμπλοκή των μαθητών της επαγγελματικής εκπάιδευσης στα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Erasmus+ ή το Leonardo da Vinci παλαιότερα. 


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο κ.Π.Σιταρίδης, Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, πολίτες του Δήμου, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Στη συνέχεια επιδόθηκαν τα europass των επωφελούμενων μαθητών από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Πολλοί από τους μαθητές και τις μαθήτριες πήραν το λόγο και αναφέρθηκαν στις εμπειρίες που απέκτησαν στις ευρωπαϊκές χώρες για τις σπουδές τους και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Τέλος η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, η κα Εύα Κεϊσογλου, βράβευσε το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου και το 1ο ΕΚ Ευόσμου για την διαχρονική προσφορά τους στους μαθητές του Ευόσμου μέσω των προγραμμάτων Leonardo da Vinci και Erasmus+. 


Η εκδήλωση αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA1 με τίτλο "Automations and installations for smart cities- a new net in Europe, advanced skills for trainers and trainees" [2016-1-EL01-KA102-023378] που υλοποίησε το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου το σχολικό έτος 2016-17.