Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024-2025

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής στο σχολείο μας είναι η Υποδιευθύντρια κα Αγάπη Ζοπόγλου και οι καθηγήτριες κα Τίνα Μπεγγλή και κα Παρασκευή Λουστού.  Οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι στη διάθεση της σχολικής κοινότητας για την υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους σε ζητήματα που προκύπτουν κατά τη σχολική χρονιά.

Οι κύριες αρμοδιότητές τους περιλαμβάνουν:Συμβουλευτική και στήριξη σε θέματα παιδαγωγικής, αντιμετώπισης κρίσεων και μαθησιακών δυσκολιών.

  • Προώθηση της επικοινωνίας μεταξύ σχολείου, οικογένειας και ευρύτερης κοινότητας.
  • Υλοποίηση προγραμμάτων για την κοινωνική ένταξη και ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των μαθητών.
  • Οργάνωση δράσεων και ομάδων γονέων για την ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας.
Οι σύμβουλοι σχολικής ζωής εργάζονται συμπληρωματικά με τους εκπαιδευτικούς και τις άλλες υποστηρικτικές δομές του σχολείου.

VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ


Με περηφάνια συμμετείχε το σχολείο μας την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024 στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο, που πραγματοποιήθηκε στον Εύοσμο, με την παρουσία πάνω από 100 μαθητών και μαθητριών μας. Οι μαθητές παρέλασαν συντεταγμένα, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την ιστορική αυτή ημέρα και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα εθνικής μνήμης και ενότητας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας και ευχαριστίες στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ.Βασίλη Νικολαΐδη για τη συμβολή του στην επιτυχία της φετινής παρέλασης.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Κορδελιού-Ευόσμου ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών για νέα μέλη στη Φιλαρμονική του Δήμου. Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, προσκαλούνται όσοι γνωρίζουν πνευστά ή κρουστά όργανα να γίνουν μέλη της ανασυγκροτημένης Φιλαρμονικής.

Παράλληλα, ξεκινά και η λειτουργία τμημάτων εκμάθησης πνευστών και κρουστών οργάνων για όσους γνωρίζουν τη θεωρία της μουσικής, παίζουν άλλα όργανα και επιθυμούν να μάθουν πνευστά ή κρουστά ώστε να ενταχθούν στη Φιλαρμονική του Δήμου.

Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ κλαρινέτου, σαξοφώνου, τρομπέτας, τρομπονιού, ευφωνίου-αλτικόρνου, τούμπας και άλλων οργάνων. Τα μαθήματα, καθώς και τα μουσικά όργανα, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.

Πληροφορίες και εγγραφές στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού Κορδελιού-Ευόσμου, στο τηλέφωνο 2310 771033 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).

ΕΚΘΕΣΗ "200 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ" ΣΤΟ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ"

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή έκθεση αφιερωμένη στα 200 χρόνια της Στρατιωτικής Μουσικής. Από το 2015, η έκθεση αυτή έχει ταξιδέψει σε διάφορους χώρους ανά την Ελλάδα, μεταφέροντας τον πλούτο και την ιστορία της Στρατιωτικής Μουσικής μέσα από εικόνες και αντικείμενα που ζωντανεύουν σημαντικές στιγμές του θεσμού.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ - ΩΡΑ & ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024 στις 10:30 τα παιδιά της παρέλασης θα συναντηθούν στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου 93, τκ Εύοσμος 562 24. Θα πρέπει να είναι ντυμένα σύμφωνα με τις οδηγίες και να έχουν μαζί τους τα φουλάρια και τις γραβάτες του σχολείου. 

κ. Βασίλης Νικολαΐδης 

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ 28-10-24

  

📚 κάντε click εδώ για να δείτε το πρόγραμμα από Δευτέρα 28-10-24

και των Τμημάτων Ένταξης

εννοείται πως θα εφαρμοστεί από 29-10-24

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

η κα Ασπ.Σιδηροπούλου και η κα Ελ.Παπασταματάκη με τα παιδιά της χορωδίας

Στο σχολείο μας, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Σημαίας με στόχο να τιμήσουμε δύο σημαντικές ιστορικές επετείους για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη. Η γιορτή αυτή συνδυάζει τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον οθωμανικό ζυγό στις 26 Οκτωβρίου 1912, ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου της πόλης και την Επέτειο του «ΟΧΙ» στις 28 Οκτωβρίου 1940, όταν ο ελληνικός λαός ύψωσε το ανάστημά του ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού.

Στην τελετή, ο Διευθυντής κ. Γιάννης Βιόπουλος με την κα Λίνα Θεοχαράκη, παρέδωσε την Ελληνική Σημαία στη Σημαιοφόρο Γαβριηλίδου Συμέλα και στους Παραστάτες. Παράλληλα, απονεμήθηκαν τα Αριστεία και τα Βραβεία στους αριστούχους και πρωτεύσαντες μαθητές, αναγνωρίζοντας στην προσπάθειά τους και στο ήθος που δείχνουν, στοιχεία τα οποία συνδέονται άρρηκτα με τις αξίες της εκπαίδευσης.

Η γιορτή ξεκίνησε με το απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου και συνεχίστηκε με την χορωδία του σχολείου που υπό την καθοδήγηση της κας Ασπασίας Σιδηροπούλου και της κας Ελένης Παπασταματάκη, απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο, συγκινητικά τραγούδια αναδεικνύοντας τον ηρωικό αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στην Κατοχή της πατρίδας μας. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, με σύντομα video, στην ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοπόταμου από τις συνεργαζόμενες Ελληνικές Εθνικές Αντιστασιακές οργανώσεις καθώς και στο Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων που ζούσαν στην πόλη μας και χάθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

🇬🇷  Την χορωδία μας αποτελούσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες Αρσουλίκ Ιωάννα, Αγγελοπούλου Ευαγγελία, Βότση Δέσποινα, Γκέτσιος Δημήτρης,Καναργελίδου Αγγελική, Κατράμη Ιωάννα, Κρυσταλλάκου Θεοδώρα, Μπόλα Δέσποινα, Παρθενίδου Λυδία, Πασχαλούδη Αναστασία, Πελτεκίδη Κατερίνα, Σακκά Δέσποινα, Σεβλίδου Γαβριέλα, Τριανταφυλλίδης Χριστόφορος, Φειζή Γεωργία, Χατζηδημητρίου Ζέτα, Σακούλη Βάσια, Θυμιούδη Σοφία, Πεχλιβανίδου Μαρίνα, Κώνστιογλου Δημήτρης, Μπόζε Μαρία, Ασλανίδου Αναστασία, Γραμματόγλου Γεωργία, Αμπατζίδης Βασίλης, Βασιλίμη Άννα, Αλεξιάδου Αθηνά, Διαμαντοπούλου Βασιλική, Φάκα Παναγιώτα, Γκογκόνη Λυδία, Γκιβιζίνη Κασσάνδρα, Κωτσακωστούδη Ελισσάβετ, Αθανασίου Ελένη, Γρατσωνίδου Ευαγγελία, Κυριακίδου Μαρία Κων/να,Τσοχατζής Γιώργος, Τασιόπουλος Ιωάννης και Κουλαουζίδου Χριστίνα

Το σχολείο ευχαριστεί θερμά τους τεχνικούς-ήχου και το Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Κορδελιού Εύοσμου που συνέλαβαν τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης μας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-10-24 ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Η προσέλευση των μαθητών και οι παρουσίες-απουσίες την Παρασκευή 25-10-24 θα γίνει στις 11:00 ως εξής: Α΄τάξη στην πίσω αυλή, Β΄τάξη στην πίσω αυλή και Γ΄τάξη στην μικρή μπροστά αυλή.

 

ΜΗΝΥΜΑ Κ. ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ


Το έπος του ΄40 θα μας θυμίζει για πάντα τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που αψήφησαν κινδύνους, αγνόησαν στρατηγικούς συσχετισμούς και ανηφόρισαν για το δικό τους μεγαλείο. Η ιστορία τους, η μάχη απέναντι σε δυνάμεις με υπέρτερη ισχύ, οι κακουχίες που άντεξαν, το θάρρος με το οποίο ύψωσαν το ανάστημά τους, τους κατέστησαν σύμβολα όχι για την ιστορική μνήμη, αλλά και για ένα πιο αισιόδοξο παρόν και μέλλον.

Η 28η Οκτωβρίου, με όλους τους συμβολισμούς της, είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι τα οράματα μπορούν να γίνουν πράξεις, ότι η ψυχή και το σθένος μπορούν να ανατρέψουν τα προγνωστικά. Το ελληνικό «ΟΧΙ» ήταν τόσο υπερήφανο και τόσο ηχηρό, που αιφνιδίασε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Οι Έλληνες αντιστάθηκαν στον φασισμό και τον ναζισμό, ύψωσαν αναχώματα στις δυνάμεις του Άξονα και άλλαξαν τη ροή της ιστορίας.

Η περιγραφή του Οδυσσέα Ελύτη είναι χαρακτηριστική: «Η Αλβανία, για τη σωματική μου υπόσταση ήταν μια περιπέτεια αβάσταχτη, αλλά για την ψυχική μου όμως ιστορία, μια τομή βαθιά. […] έγινε αιτία ο πόλεμος να συνειδητοποιήσω τι είναι ο αγώνας, ο ομαδικός πλέον και όχι ο προσωπικός. Θέλω να πω τι σημαίνει να μάχεσαι ενταγμένος μέσα σε μιαν ομάδα, που έχει ορισμένα ιδανικά, και να μάχεσαι και συ γι’ αυτά».

Οι νέοι και οι νέες μας, είστε η ελπίδα και η επένδυση μας για το μέλλον. Καλείστε να χαράξετε με αυτοπεποίθηση και τόλμη τη δική σας πορεία. Με όχημα την παιδεία και τη δύναμη της γνώσης. Σε αυτή σας την προσπάθεια, το παρελθόν μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη πηγή έμπνευσης. Το αύριο, όμως, θα διαμορφωθεί από τις δικές σας ιδέες και, κυρίως, τις δικές σας πράξεις.

Αυτόν τον δύσκολο δρόμο μάς έδειξαν οι πρόγονοί μας την 28η Οκτωβρίου 1940. Και η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη τους είναι να τον ακολουθήσουμε και εμείς με προορισμό ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Χρόνια πολλά αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθήτριες και μαθητές!

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!

Κυριάκος Πιερρακάκης

Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

106 TMHMATA AEI ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΙΤΛΟ INTEGRATED MASTER - ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Τι ισχύει για τους κατόχους integrated masters

👉 Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο του υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης
👉 Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την Γνωμοδότηση του ΝΣΚ
👉 Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το έγγραφο του υπ. Παιδείας

Πηγή: esos.gr

Ποιά είναι τα 106 τμήματα που χορηγείται, πλέον, κατευθείαν στους προπτυχιακούς αποφοίτους integrated master, ανά Πανεπιστήμιο

* Με το συμβολισμό [Π*] δηλώνεται ότι το Τμήμα είναι παλαιό και δεν υφίσταται πλέον (έχει μετονομαστεί ή έχει καταργηθεί ή έχει απορροφηθεί από άλλα τμήματα ή έχει συγχωνευθεί με άλλα τμήματα.Δείτε όλες τις Διαπιστωτικές Αποφάσεις εδώ.)

Πηγή: e-nomothesia

ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ Β’ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ο πίνακας με τα Εξεταστικά Κέντρα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) Β’ εξεταστικής περιόδου 2024 και η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά ανά εξεταζόμενη γλώσσα και επίπεδο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται:

  • Από την ιστοσελίδα του Υπουργείου (👉 www.minedu.gov.gr ) στο σύνδεσμο για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.
  • Από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ WEST SIDE ROBOTICS


Η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Ρομποτικής για το σχολικό έτος 2024-2025, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, αμέσως μετά τη σχολική γιορτή, στην αίθουσα 123. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα παρουσιαστούν οι στόχοι της ομάδας, το πρόγραμμα δράσεων και θα γίνει γνωριμία με τους νέους και παλιούς συμμετέχοντες.

κα Σάρρα Σεβαστιάδου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2025

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για την εισαγωγή στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και οι υγειονομικές εξετάσεις για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, έτους 2025, προγραμματίζεται να διεξαχθούν την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2025.

Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ και όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσω των προκηρύξεων των αρμόδιων Υπουργείων. Παρακαλούμε να παρακολουθείτε τακτικά τις ανακοινώσεις ώστε να ενημερώνεστε εγκαίρως για τις απαιτούμενες διαδικασίες 👉 κάντε click εδώ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η προσέλευση των μαθητών και οι παρουσίες-απουσίες την Παρασκευή 25-10-24 θα γίνει στις 11:00 ως εξής: Α΄τάξη στην πίσω αυλή, Β΄τάξη στην πίσω αυλή και Γ΄τάξη στην μικρή μπροστά αυλή.

Μετά την λήξη της Γιορτής οι παρουσίες-απουσίες: Α΄τάξη στην πίσω αυλή, Β΄τάξη στην πίσω αυλή και Γ΄τάξη στην μικρή μπροστά αυλή.

ΦΟΙΤΗΣΗ: ΑΠΟΥΣΙΕΣ - ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Με παρακάτω κείμενο επιδιώκουμε να υπενθυμίσουμε το τι αφορά στις κατηγορίες και στα κριτήρια χαρακτηρισμού της φοίτησης μαθητών και μαθητριών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με βάση τις συνολικές απουσίες τους κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, σύμφωνα με την ισχύουσα υπουργική απόφαση 👉 κάντε click εδώ.

Πηγή: esos.gr

Χαρακτηρισμός φοίτησης

Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητών/τριών εφόσον:

α) το σύνολο των απουσιών που σημειώθηκαν κατά το τρέχον διδακτικό έτος, ανεξάρτητα από τον λόγο στον οποίο οφείλονται, δεν υπερβαίνουν τις πενήντα (50),

β) το σύνολο των απουσιών δεν υπερβαίνει τις εκατό δεκατέσσερις (114), από τις οποίες οι πάνω από τις πενήντα (50) είναι δικαιολογημένες ή οφείλονται σε ασθένεια που βεβαιώνεται σύμφωνα με τα όσα ορίζονται παρακάτω.

Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή/τριας, που σημείωσε πάνω από τις πενήντα (50) αδικαιολόγητες απουσίες και 64 δικαιολογημένες. Οι μαθητές/τριες των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ως ανεπαρκής είναι υποχρεωμένοι/ες να επαναλάβουν τη φοίτησή τους στην ίδια τάξη.

Η ειδική περίπτωση μαθητών ΕΠΑΛ (μόνο για Πτυχίο)

Η φοίτηση των μαθητών/τριών των ΕΠΑ.Λ., οι οποίοι/ες παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα Τομέων, Ειδικοτήτων, χαρακτηρίζεται ως εξής:

α) Επαρκής εφόσον το σύνολο των απουσιών του/ της που σημειώθηκαν κατά το τρέχον διδακτικό έτος, ανεξάρτητα από τον λόγο στον οποίο οφείλονται, δεν υπερβαίνει) για τη Β' και Γ' τάξη Ημερησίων ΕΠΑ.Λ. τις εβδομήντα πέντε (75), εκ των οποίων οι πενήντα (50) λογίζονται ως δικαιολογημένες και οι υπόλοιπες είκοσι πέντε (25) ως αδικαιολόγητες και

ii) για τη Β' και Γ'τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. τις εβδομήντα οκτώ (78), εκ των οποίων οι πενήντα δύο (52) λογίζονται ως δικαιολογημένες και οι υπόλοιπες είκοσι έξι (26) ως αδικαιολόγητες.

β) Ανεπαρκής όταν ο/η μαθητής/τρια σημείωσε πάνω από είκοσι πέντε (25) απουσίες για τη Β' και Γ' και δεν εμπίπτει στην περ. α) της παρ. 7 του παρόντος. 


Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

ΠΡΟΒΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

 

Αύριο Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 20124 τις ώρες 5η, 6η και 7η θα πραγματοποιηθεί η πρόβα της παρέλασης.

κ.Βασίλης Νικολαΐδης

ΠΡΟΒΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

 

Αύριο Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 20124 τις ώρες 2η, 3η και 4η θα πραγματοποιηθεί η πρόβα της χορωδίας ενόψει της Γιορτής της Σημαίας.

κα Άσπα Σιδηροπούλου
κα Ελένη Παπασταματάκη

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ


Ξεκινούν οι διορισμοί σε κενές οργανικές θέσεις του δημόσιου τομέα για αθλήτριες και αθλητές με σημαντικές διακρίσεις στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε: «Η Πολιτεία εκπληρώνει ένα χρέος προς τους αθλητές που μας έκαναν υπερήφανους με τις επιτυχίες τους». Μπορείτε να βρείτε το σχετικό ΦΕΚ Β’ 5848/21-10-2024 στο ακόλουθο link: 👉 κάντε click εδώ που καθορίζει τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για το δικαίωμα διορισμού.

Αφορά σε αθλητές που έχουν πετύχει διακρίσεις σε Ολυμπιακούς, Παραολυμπιακούς, Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς Αγώνες, σε ατομικά ή ομαδικά αγωνίσματα. Οι επαγγελματίες αθλητές δεν περιλαμβάνονται, ούτε όσοι δεν έχουν εκπληρώσει στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 22-10-24

 

ΠΡΟΒΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Αύριο Τρίτη 22 Οκτωβρίου 20124 την 6η ώρα θα πραγματοποιηθεί η πρόβα της χορωδίας ενόψει της Γιορτής της Σημαίας.
κα Άσπα Σιδηροπούλου
κα Ελένη Παπασταματάκη

ΠΡΟΒΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε ότι πάνω από 50 κορίτσια και πάνω από 50 αγόρια του σχολείου μας εκδήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Η σημαντική αυτή ανταπόκριση δείχνει το υψηλό επίπεδο πατριωτισμού αλλά και της αίσθησης ευθύνης των μαθητών μας απέναντι στην ιστορική μας κληρονομιά.

Υπενθυμίζουμε στους μαθητές και τις μαθήτριες ότι η πρόβα θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024, κατά την 3η και την 4η διδακτική ώρα. Παρακαλούμε όλους τους συμμετέχοντες να προσέλθουν εγκαίρως και να φορούν άνετα ρούχα, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία. Σημειώνουμε επίσης ότι η συμμετοχή στις πρόβες συνεπάγεται υποχρεωτική συμμετοχή και στην παρέλαση, καθώς δεν είναι δυνατόν κάποιος μαθητής να συμμετέχει μόνο στις πρόβες χωρίς να λάβει μέρος στην εκδήλωση.

Ανυπομονούμε για την εξαιρετική εμφάνιση των ουλαμών του σχολείου στην παρέλαση!!

κ.Βασίλης Νικολαΐδης

 


ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΥΜ - 3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΤ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ-"ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ"

Σας παρακαλούμε θερμά να βοηθήσετε στη διάχυση της δράσης μας που αποσκοπεί αφενός στη διαφύλαξη της καλής υγείας των μαθητών μας και αφετέρου στην εξασφάλιση των ΑΔΥΜ που είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή τους στο μάθημα της Γυμναστικής.Καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες και εξασφαλίσαμε τη βοήθεια του Καρδιολόγου του Ιατρικού Διαβαλκανικού Νοσοκομείου, κ.Μαμόγλου, που θα προσφέρει αφιλοκερδώς την καρδιολογική εξέταση των παιδιών μας και την αμέριστη συμπαράσταση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ.κ.Βαρνάβα και του Πανοσιολογιώτατου κ. Αθηναγόρα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Η Διευθύντρια κα Ελένη Κ. Παπαδοπούλου ΜΑ Φιλόλογος-Θεολόγος και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Πολίχνης - ΛΤ "Κωστής Παλαμάς"


ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ 31-10-24 ΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS+

Αγαπητοί γονείς,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας έχει ανοίξει τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εκδήλωση ενδιαφέροντος (φάση 1η) για συμμετοχή των μαθητών της Β' τάξης στα προγράμματα Erasmus+ για το τρέχον σχολικό έτος. Για να μπορέσουν οι μαθητές να διεκδικήσουν μια θέση, είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα με τα στοιχεία τους. Η φόρμα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

ERASMUS DAYS 2024: VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση των Erasmus Days 2024 στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, σε συνδυασμό με τις εκλογές του 15μελούς συμβουλίου. Συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική οργάνωση και την υπευθυνότητα που επέδειξαν. 

Παρά την ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών, η ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης μέσω live streaming πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, να την παρακολουθήσουν από απόσταση.

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΠΤΑ (07) ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ

Η απόφαση για την Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων της Γ' τάξης, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Το πρόγραμμα στοχεύει στην προετοιμασία των μαθητών για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα που δεν περιλαμβάνονται στα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων.

Τα μαθήματα που περιλαμβάνονται είναι τα εξής:

  1. Ελεύθερο Σχέδιο,
  2. Γραμμικό Σχέδιο,
  3. Γαλλικά,
  4. Γερμανικά,
  5. Ιταλικά,
  6. Ισπανικά,
  7. Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση.

👉 κάντε click εδώ για να κατεβάσετε και να εκτυπώστε την αίτηση 

Η σχετική ενημέρωση θα γίνει και μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αλλά σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό με την υποβολή της αίτησης στην Γραμματεία του σχολείου.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

ERASMUS DAYS ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ - LIVE STREAMING

Με χαρά σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την ενημερωτική ημερίδα του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου με τίτλο "Ανακαλύπτοντας τις Ευρωπαϊκές Αξίες στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου", η οποία θα γίνει στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού εορτασμού της εβδομάδας Erasmus Days 2024.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024, στις 11.00 π.μ. και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming στο κανάλι YouTube του σχολείου μας στον παρακάτω σύνδεσμο.

👉 κάντε click εδώ ERASMUS DAY 2024 | 18-10-2024

Το θέμα της εκδήλωσης αφορά στις ευρωπαϊκές αξίες, όπως στη συνεργασία, στη διαφορετικότητα και στην ισότητα, που προάγουν τα προγράμματα Erasmus.

Κατά την ημερίδα, θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus στους δικούς μας μαθητές και οι ωφέλειες από τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές δράσεις. Θα αναφερθούν παραδείγματα από τα προγράμματα κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, καθώς και οι μελλοντικές συνεργασίες μας με ευρωπαϊκά σχολεία.

Σας περιμένουμε! 

η ομάδα Erasmus
2 EPAL Evosmou Equipo Erasmus


ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Α5 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ JUVENES TRANSLATORES


Σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, οι μαθητές του τμήματος Α5 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια συναρπαστική τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Μετάφρασης "Juvenes Translatores", που θα λάβει χώρα στις 28 Νοεμβρίου 2024.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ KIDS SAVE LIVES ΣΤΟ MEDITERRANEAN COSMOS


Το σχολείο μας συμμετείχε στη μεγάλη διεθνή δράση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση είχε παράλληλη διαδικτυακή σύνδεση με εκατοντάδες σχολεία από όλο τον κόσμο, ενισχύοντας το αίσθημα παγκόσμιας συνεργασίας και ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ


Αγαπητοί μας μαθητές,

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, ξεκινούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης των βλαβών στις τουαλέτες του διδακτηρίου μας. Οι εργασίες αυτές θα γίνουν από την  Διεύθυνση Συντηρήσεων Τεχνικών Έργων με την συμβολή των Τμημάτων Υδραυλικών Έργων και Κτιριακών Έργων & Υπαίθριων Χώρων.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΕΠΑΛ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Επισυνάπτουμε τον σύνδεσμο που αφορά στην ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας της Απόφασης έκδοσης του οριστικού πίνακα κατάταξης υποψήφιων μαθητευομένων για το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας - περιόδου 2024-2025, φάση Θ΄ 👉 click εδώ

Από σήμερα, 16 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 12:00, ξεκινούν οι εγγραφές για την μαθητεία στα ΕΠΑ.Λ. Αν είστε επιλαχόντες, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση εγγραφής την ίδια περίοδο με τους επιτυχόντες. Η εγγραφή σας είναι απαραίτητη για να συμμετέχετε στο Μεταλυκειακό Έτος.

Για να ολοκληρώσετε την εγγραφή, πρέπει να πάτε στο ΕΠΑ.Λ. όπου επιλεχθήκατε, κατά τις ώρες λειτουργίας του, και να υπογράψετε την αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση. 

Προσέξτε ότι οι εγγραφές λήγουν στις 21 Οκτωβρίου 2024, στις 23:00. Αν δεν εγγραφείτε μέχρι τότε, δεν θα μπορείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

ΑΠΘ: ΕΞΙ (06) ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ


Στoυς παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε υποτροφίες που προκηρύσσονται από το Τμήμα Κληροδοτημάτων του Α.Π.Θ. και αφορούν στο ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Κληροδοτημάτων στα τηλ: 2310995214 & 2310995215 καθώς και στην ιστοσελίδα: 👉 www.klirodotimata.auth.gr

COSMOS ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΡΠΑ

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές που επιλέχθηκαν για τη συμμετοχή στη διεθνή δράση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024. Η αναχώρηση θα γίνει από την οδό Νυμφαίου στις 08:00 και η επιστροφή στις 15:00. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Mediterranean Cosmos, με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών από την οργάνωση Kids Save Lives.

Ακολουθούν τα ονόματα των επιλεγέντων μαθητών:

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ΚΑΡΠΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!

άρθρο της κας Σαββίνας Κουσλόγλου

Το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου θα συμμετάσχει σε μία σπουδαία προσπάθεια την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της επίτευξης Πανελλήνιου Ρεκόρ ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) από μαθητές! Στόχος μας είναι να εκπαιδευτούμε στη σωτήρια τεχνική της ΚΑΡΠΑ και ταυτόχρονα να συμβάλουμε στην προσπάθεια επίτευξης του ρεκόρ, συμμετέχοντας όλοι μαζί.

Για να μπορέσουμε να προπονηθούμε σωστά και να πετύχουμε το ρεκόρ, χρειαζόμαστε να κατασκευάσουμε αρκετά αυτοσχέδια προπλάσματα, δηλαδή ομοιώματα ανθρώπινου θώρακα, στα οποία θα εξασκηθούμε.

10ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

άρθρο της κας Σάρρας Σεβαστιάδου

Το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου για μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, ενώ την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου για τους μικρούς μαθητές από τα από τα νηπιαγωγεία. Οι δράσεις θα λάβουν χώρα στο Δημαρχείο Νεάπολης, στην περιοχή Στρεμπενιώτη.

Το συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών, καθώς και τα ακαδημαϊκά εργαστήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 18:00, στην αίθουσα "Μανόλης Αναγνωστάκης" του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γνωριμίας με το έργο της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τις δράσεις της Πρωτοβουλίας, καθώς και η έναρξη ενός διαλόγου για τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι στην Ελλάδα.

ΓΡΑΜΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας καθιερώνει, για πρώτη φορά, ΓΡΑΜΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, όπου εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να εκφράζουν προβληματισμούς, απόψεις και προτάσεις. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα τις καταγράφει, θα τις λαμβάνει υπόψη και θα προβαίνει στην ανάλογη διαχείριση.

2310474812. Η ΓΡΑΜΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ είναι μία καινοτόμα τηλεφωνική γραμμή που στοχεύει στην άμεση ενημέρωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για θέματα παιδαγωγικής φύσης και την αντίστοιχη διαχείριση-παρέμβαση εκ μέρους της, σε συνεργασία με τους φορείς εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή 12.00-14.00 και θα δέχεται κλήσεις από όλη την Κεντρική Μακεδονία Οι κλήσεις είναι εμπιστευτικές και οι καλούντες θα ενημερώνονται για την αντίστοιχη ενέργεια παρέμβασης -υποστήριξης, όπου απαιτείται.

Θεσσαλονίκη, 14-10-2024
Ο Περιφερειακός Διευθυντής
Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας
Αλέξανδρος Κόπτσης

ΑΠΘ: ΔΥΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΕΠΑΛ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σύμφωνα με: α) την υπ’ αριθμ 6629/9.9.1960 δημόσια διαθήκη του Κων/νου Κατσέα β) την απόφαση αριθμ. 9112/2002 του Εφετείου Αθηνών με την οποία τροποποιήθηκε όρος της διαθήκης του Κων/νου Κατσέα γ) την απόφαση αριθμ. 4034/2010 του Εφετείου Αθηνών με την οποία τροποποιήθηκαν όροι της διαθήκης του Κων/νου Κατσέα και δ) την απόφαση με αριθμ. Πρωτ: 2825/11-09-2024 του Συμβουλίου Διοίκησης του Α.Π.Θ. (περί έγκρισης του αριθμού υποτροφιών) ανακοινώνει τη χορήγηση –κατόπιν επιλογής, δύο (2) υποτροφιών σε σπουδαστές/τριες ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια) ή Δημόσιων Τεχνικών Σχολών Δ/θμιας Εκπαίδευσης της Μακεδονίας (με όποια επωνυμία και αν λειτουργούν κάθε φορά) από τα έσοδα του κληροδοτήματος «Κων/νου Κατσέα» για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

  • ελληνική ιθαγένεια ή καταγωγή
  • καταγωγή από τη Μακεδονία
  • ηλικία έως 22 ετών, προτιμωμένων των νεωτέρων σε ηλικία κατά σειρά προτεραιότητας
  • οικονομική αδυναμία
  • φοίτηση σε οποιαδήποτε τάξη ΕΠΑΛ (Επαγγελματικά Λύκεια) ή Δημόσιων Τεχνικών Σχολών Δ/θμιας Εκπαίδευσης της Μακεδονίας (με όποια επωνυμία και αν λειτουργούν κάθε φορά)
  • μέσο όρο βαθμολογίας στο προηγούμενο έτος σπουδών φοίτησης δεκαέξι (16) και πάνω με άριστα το βαθμό είκοσι (20) προτιμωμένων εκείνων με την υψηλότερη βαθμολογία
  • στέρηση λόγω θανάτου του ενός τουλάχιστον εκ των γονέων τους, με προτεραιότητα όσων έχουν χάσει και τους δύο γονείς τους
  • διάκριση για το ήθος τους και ειδίκευση σε κάποια τέχνη (π.χ. Τεχνολογικοί Τομείς).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ


Το σχολείο ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης των δηλώσεων συμμετοχής για το πρόγραμμα αδελφοποίησης με το Γαλλικό Λύκειο Lycée Professionnel Charles Mongrand, που βρίσκεται στο Port de Bouc της Μασσαλίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, προβλέπεται εκπαιδευτική μετακίνηση σε πόλεις της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Οι γονείς των μαθητών που ενδιαφέρονται πρέπει να συμπληρώσουν τις σχετικές δηλώσεις που βρίσκονται στη Γραμματεία του σχολείου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (40 θέσεις).

κ. Αλέξανδρος Σπαθόπουλος

ΗΛΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ


Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε τη νέα επιτυχία του μαθητή μας Δημήτρη Ηλιάδη ΒΠ1/Β7 που διακρίθηκε στον αγώνα πρόκρισης Τάε Κβον Ντο για το European Grand Prix 2024, που διεξήχθη στο Νις της Σερβίας από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου 2024. Καταλαμβάνοντας τη 2η θέση, στην κατηγορία +78kg Junior, ανάμεσα σε αθλητές διεθνούς επιπέδου, ο μαθητής μας εξασφάλισε το εισιτήριο για τη συμμετοχή του στους τελικούς του Grand Prix, που θα γίνουν τον Δεκέμβριο του 2024 στη Ρουμανία.

Η επιτυχία συνδυάστηκε και με την είσοδό του στην Εθνική Ομάδα Εφήβων της χώρας μας, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις. Όμως δεν αποτελεί απλώς προσωπική διάκριση του μαθητή μας, αλλά και της οικογένειάς του, η οποία όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει αδιάκοπα την προσπάθειά του. Η συμβολή της οικογένειας είναι αναμφισβήτητα πολύτιμη, αφού αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιμονής, της προσήλωσης και της σκληρής δουλειάς που έχει καταβάλουν τα παιδιά στο σχολείο και στον αθλητικό στίβο.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στους τελικούς του European Grand Prix και στην πορεία του με την Εθνική Ομάδα Εφήβων. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσει να μας κάνει περήφανους!

Ο μαθητής μας είναι αθλητής του σωματείου "Μαχητές".

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-10-24

  

👉 κάντε click εδώ για να δείτε το πρόγραμμα από Δευτέρα 14-10-24


ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ


Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αναλογιστούμε τη σημασία της ψυχικής υγείας σε κάθε στάδιο της ζωής μας.

Αξίζει να κάνετε click και να παρακολουθήσετε το παρακάτω υλικό αυτό που σας προτείνουν οι καθηγήτριες του σχολείου μας. Είναι μια ευκαιρία να μάθετε πώς να φροντίζετε την ψυχική σας υγεία και να βρείτε πρακτικούς τρόπους για να διαχειρίζεστε καθημερινές προκλήσεις.

κα Χρυσούλα Αντωνιάδου

Ένα παράδειγμα που θα μπορούσε να μας προβληματίσει είναι η ιστορία του Άνταμ, ενός νεαρού ενήλικα που φαινομενικά ζούσε μια φυσιολογική ζωή. Ο Άνταμ, ένας φιλόδοξος νέος που ονειρευόταν να γίνει σεφ, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια ψυχική διαταραχή που άλλαξε τη ζωή του ξαφνικά.
👉 κάντε click εδώ

κα Γιάννα Φλώρου

Η μουσική έχει την ικανότητα να ανακουφίζει από το άγχος, να προσφέρει χαλάρωση και να βοηθάει στην έκφραση συναισθημάτων που ενδεχομένως να είναι δύσκολο να εκφραστούν με λόγια. Έτσι, μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά, τόσο σε άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα, όσο και σε όσους επιθυμούν να ενισχύσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα.
👉 κάντε click εδώ

 κα Μαρία Πατηνέα Κοινωνική Λειτουργός του σχολείου

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στοχεύει στο να σταματήσει ο στιγματισμός των ανθρώπων με ψυχικά προβλήματα, προωθώντας την αποδοχή και την υποστήριξη. Η στάση μας απέναντι στους άλλους μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την ψυχική τους υγεία. Η φροντίδα της ψυχικής μας υγείας είναι στο χέρι μας, όπως και η στήριξη των άλλων.
👉 κάντε click εδώ

 

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ERASMUS DAYS 2024 ΣΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΕΥΟΣΜΟΥ

το πάνελ της ημερίδας προετοιμάζεται

άρθρο της κα Τίνας Μπεγγλή

Το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου συμμετέχει φέτος στον πανευρωπαϊκό εορτασμό των Erasmus Days 2024, διοργανώνοντας μια ενημερωτική ημερίδα για τους μαθητές και τους γονείς τους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18-10-24 το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα μέσω live streaming για όσους δεν μπορούν να παραβρεθούν. 

Το σχολείο μας διοργανώνει τον εορτασμό με την συνεργασία του ΕΚ Ευόσμου, του Εσπερινπύ ΕΠΑΛ Ευόσμου και της ομάδας West Side Robitics.

η κα Σ.Σεβαστιάδου με τους West Side Robotics οργανώνουν το live streaming

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες κα Τίνα Μπεγγλή, κα Κατερίνα Αποστολίδου, κα Σάρρα Σεβαστιάδου και κα Ερασμία Ζαχάρογλου έχουν προετοιμάσει με ιδιαίτερη φροντίδα αυτή την ημερίδα, στόχος της οποίας είναι να ενημερωθούν όλοι για τα οφέλη των σχεδίων Erasmus+ και τις ευκαιρίες που προσφέρουν για εκπαίδευση και κινητικότητα. 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις των σχεδίων που έχουν υλοποιηθεί το 2023-24 και αυτών που θα υλοποιηθούν το 2024-25, να μάθουν για τις εμπειρίες των μαθητών που πήραν μέρος, καθώς και να ενημερωθούν για τις μελλοντικές προοπτικές του προγράμματος.

κα Κ.Αποστολίδου με τους μαθητές που θα διευθύνουν την διαδικασία των παρουσιάσεων

Τα βασικά στοιχεία του προγράμματος της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί:

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΩΣ 14-10-24 | ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

 

👉 https://e-mathiteia.minedu.gov.gr 

👉 η αρχική μας σχετική ανάρτηση