Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 για τους φορείς του Δημοσίου Τομέα που επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις μαθητείας για το σχολικό έτος 2017 – 2018, η προθεσμία που ορίζεται στην υπ’ αριθμ. Πρωτ. 1161/29-6-2017 «Πρόσκληση για διάθεση θέσεων Μαθητείας στα ΕΠΑ.Λ. και Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στις ΕΠΑ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ.» (https://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/mathiteia/29118-03-07-17-prosklisi-gia-diathesi-theseon-mathiteias-sta-epal-kai-iek-tou-ypourgeiou-paideias-erevnas-kai-thriskevmaton-kai-stis-epas-o-a-e-d-4 ).

Υπενθυμίζεται ότι για τους φορείς του Δημοσίου που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, απαιτείται απόφαση του Δ.Σ. του φορέα, η οποία πρέπει στα σταλεί ηλεκτρονικά σε ψηφιακή μορφή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις mathiteia_apofaseis@minedu.gov.gr &mathiteia@oaed.gr.

Τι είναι το Μεταλυκειακό Έτος– Τάξη Μαθητείας ?

Το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να εντάξει από την επόμενη σχολική χρονιά 2017-18 νέες ειδικότητες αποφοίτων Επαγγελματικών Λυκείων στο πλαίσιο του Μεταλυκειακού Έτους– Τάξη Μαθητείας, καθώς και να διευρύνει τον αριθμό των ΕΠΑ.Λ. που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα στους αποφοίτους της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2017 θα δημιουργηθούν τμήματα μαθητείας – με βάση τις διαθέσιμες θέσεις μαθητείας - στις παρακάτω ειδικότητες ΕΠΑΛ:

    1.Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών
    2.Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων
    3.Γραφικών Τεχνών
    4.Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών
    5.Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού
    6.Βοηθός Ιατρικών–Βιολογικών Εργαστηρίων
    7.Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
    8.Αισθητικής Τέχνης
    9.Βοηθός Φυσικοθεραπευτή
    10.Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
    11.Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
    12.Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής
    13.Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
    14.Τεχνικός Οχημάτων
    15.Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
    16.Βοηθός Νοσηλευτή