Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η παρουσίαση-αξιολόγηση των νεοφυών επιχειρήσεων (startups) που σχεδίαστηκαν από μαθητές των Τομέων Πληροφορικής και Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών στο πλαίσιο του Erasmus+KA1 του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ευόσμου.


Τις επιχειρηματικές ιδέες έκριναν οι κριτές (επενδυτές) κ. Κώστας Τραμαντζάς της OK!Thess, κ. Αργύρης Σπυρίδης και η κα. Adriane Thrash της Innovation Farm.


Στους παρευρισκόμενους μίλησαν ο ο Διευθυντής του 1ου ΕΚ Ευόσμου κ.Γιώργος Χριστακάκης, ο Υπεύθυνος του προγράμματος κ.Γιώργος Αρναούτογλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Αθανάσιος Γαρούφας, ο Σχολικός Σύμβουλος των Οικονομολόγων κ.Δημήτρης Μυλωνάς και ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κ.Γιάννης Βιόπουλος.

Παρευρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονένων του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κα Εύα Κεϊσογλου, ο Σχολικός Σύμβουλος Ηλεκτρολόγων κ.Γιάννης Καλπίδης, η Υποδιευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κα Αθανασία Θεοδωρίδου, οι Υπεύθυνες Τομέων του 1ου ΕΚ Ευόσμου κα Ερασμία Ζαχάρογλου και κα Ζωή Μπέλλη καθώς οι καθηγήτριες κα Λίβια Χλίνκοβα, κα Φανή Μαρνέλλου, κα Γεωργία Τσιοκάνου, κα Χρυσούλα Αντωνιάδου και κα Ευγενία Γαβρά καθώς και η Υπεύθυνη ΠΛΗΝΕΤ της ΔΔΕ Δυτ.Θεσσαλονίκης κα Τάνια Κερκίρη.
Η δραστηριότητα αυτή αποτελεί μέρος της φάσης διάχυσης του προγράμματος, η οποία ακολουθεί τη φάση τοποθέτησης των 30 επωφελούμενων μαθητών στην Πράγα. 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν και οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σταυρούπολης που συμμετέχουν σε ανάλογο πρόγραμμα Erasmus+KA1 με συνοδό τον εκπαιδευτικό κο Μιλτιάδη Θεολόγου. 
Μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σταυρούπολης