Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

5 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ERASMUS+KA2

"Οι δραστηριότητες στην Πολωνία" της κας Γιάννας Φλώρου ΠΕ19 Πληροφορικής 
1η ημέρα

Η Δευτέρα 25-9-2017 ήταν η πρώτη ημέρα των δραστηριοτήτων της 3ης συνάντησης των αποστολών στην Πολωνία. Το πρωί, οι Πολωνοί εκπαιδευτικοί του I Liceum της πόλης Grudziadz, υποδέχθηκαν όλες τις αποστολές στην αίθουσα τελετών του σχολείου και καλωσόρισαν τις ομάδες μαθητών-εκπαιδευτικών από την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Στη συνέχεια ακολούθησαν παιχνίδια γνωριμίας όλων των μελών των αποστολών καθώς και παρουσίαση πληροφοριών για την χώρα υποδοχής. Ακολούθησε περιήγηση στο χώρο του σχολείου και στη συνέχεια η κάθε αντιπροσωπεία παρουσίαση τα πέντε επαγγέλματα τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση και τους τρόπους με τον οποίο μπορούν να γίνουν πράσινα καθώς και το προφίλ ενός επαγγελματία.
 
Μετά τις παρουσιάσεις από τους μαθητές των αποστολών ακολούθησε βόλτα στην παλιά πόλη και κυνήγι θησαυρού ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν την πόλη.

Μετά την όμορφη βόλτα επιστρέψαμε στο σχολείο και ακολούθησε παρουσίαση για το μάρκετινγκ. Αργότερα ακολούθησε προβολή ταινίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.


2η ημέρα

Την Τρίτη 26-9-2017 στο εργαστήριο πληροφορικής πραγματοποιήθηκε εισήγηση και εργαστήριο για θέματα μάρκετινγκ και πιο συγκεκριμένα για τη δημιουργία ενός φυλλαδίου μιας επιχείρησης. Ακολούθησε επίσκεψη σε μία επιχειρηματία.
Το απόγευμα επισκεφθήκαμε τη θερμαινόμενη γεωθερμικά πισίνα όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της εταιρείας και των τεχνικών marketing που ακολουθεί. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την πισίνα και το γυμναστήριο.3η ημέρα
 
Την Τετάρτη 27-9-2017 επισκεφθήκαμε το συνεδριακό κέντρο AMBEREXPO και το stadion Energa στην πόλη Gdansk όπου πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από εταιρείες και στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στο χώρο του σταδίου καθώς και στην έκθεση μουσειακού υλικού.
Ακολούθησε βόλτα στην παλιά πόλη του Gdansk.


 4η ημέρα
 
Την Πέμπτη 28-9-2017, αρχικά επισκεφθήκαμε την εταιρία κατεψυγμένων προϊόντων Iglotex και ενημερωθήκαμε από τον υπεύθυνο της εταιρίας για τις στρατηγικές μάρκετινγκ που ακολουθεί. Στη συνέχεια οι μαθητές κλήθηκαν να σκεφτούν μία επιχειρηματική ιδέα και να προτείνουν τεχνικές μάρκετινγκ της επιχείρησης.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Rulewo Park όπου η υπεύθυνη του ξενοδοχείου μας ενημέρωσε για την επιχείρηση και στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο δάσος και να κάνουμε αναρρίχηση με σχοινιά.5η ημέρα 
 
Την Παρασκευή 29-9-17, το πρωί έγινε παρουσίαση από τις ομάδες των μαθητών των επιχειρήσεων που σχεδίασαν στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου.
Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο δημαρχείο της πόλης όπου μας καλωσόρισε ο δήμαρχος.

Το απόγευμα διασκεδάσαμε παίζοντας bowling.