Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - KIDICAL MASS

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Είναι γεγονός ότι το ποδήλατο,εκτός από ‘εργαλείο’ για τη βιώσιμη κινητικότητα, πάνω απ΄ όλα αφήνει ένα χαμόγελο στα πρόσωπα των χρηστών του και κυρίως στα παιδιά!! Τα παιδιά, και όχι μόνο, θα κατανοήσουν καλύτερα τα οφέλη της ποδηλατοκίνησης και θα χτίσουν μια υπεύθυνη και ασφαλή οδηγική συμπεριφορά, με βιωματικές εμπειρίες. Ας τα δείξουμε λοιπόν τι σημαίνει μετακίνηση στην πόλη με ποδήλατο.

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Π.Α.Σ.Θ.), σε συνεργασία με το ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης και τον κοΙωάννη Παπανικολάου, DirectorKidicalMassGreece, συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή δράση ‘KidicalMass’ (που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα) στο πλαίσιο της εβδομάδας κινητικότητας τον Σεπτέμβριο 2022.Το KidicalΜass είναι ένας αυξανόμενος παγκόσμιος οργανισμός ανθρώπων, με το ίδιο όραμα, που επιτρέπει στα παιδιά και στους νέους να μπορούν να ποδηλατούν με ασφάλεια όπου κι αν ζουν.Η KidicalMass (https://kidsonbike.org/) δίνει στα παιδιά μια φωνή στον δημόσιο χώρο, δείχνοντάς τους ένα θετικό μέλλον σε μία φιλική προς το ποδήλατο πόληγια να δραστηριοποιηθούν, συνδέοντας και κινητοποιώντας μεγαλύτερους και νεότερουςμαζί, ώστε όλοι απο κοινού να απολαμβάνουν τα οφέλη της ποδηλατοκίνησης και να μοιράζονται τον αστικό δημόσιο χώρο.

Η δράση περιλαμβάνει ποδηλατοδιαδρομή περίπου 5 χιλιομέτρων, που θα ξεκινήσει από το ΔημαρχείοΘεσσαλονίκης, θα κινηθεί επί της Τσιμισκή, θα κατέβει από Σαλαμίνος στη Λεωφόρο Νίκης (επί του ποδηλατόδρομου) και θα καταλήξει στην παραλία και στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου θα μοιραστούν δωράκια στα παιδιά, θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν και θα μάθουν περισσότερα για το ποδήλατο, ενώ όσοι γονείς επιθυμούν, θα συναντήσουν ειδικούς από ακαδημίες για να μάθουν περισσότερα σχετικά με το άθλημα της ποδηλασίας.

Πρόκειται να πραγματοποιηθείτην Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, θα διαρκέσει περίπου 1,5 ώρα και μπορούν να ποδηλατήσουν μαθητές άνω των 8 χρονών και οι γονείς των μικρότερων φίλων μας.

Σημείωση: Προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι συμμετέχοντες να είναι υγιείς, καθώς φέρουν την ευθύνη για τις ενέργειες τους και τη σωματική τους ακεραιότητα σε κάθε περίπτωση και καθόλη τη διάρκεια της βόλτας. Επίσης, το ποδήλατό τους πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, κατάλληλο για τη βόλτα και να φορούν κράνος. Μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά άνω των 8 ετών, εφόσον ξέρουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικούς τροχούς και με την παρουσία των γονιών τους, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση είναι υπεύθυνοι για αυτά.