Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕΧΡΙ 05-10-22



Την Παρασκευή 30-09-22 έγινε η πρώτη επαφή των μαθητών με τους Υπεύθυνους των Εκπαιδευτικών Ομίλων του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου. Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών με τους εκπαιδευτικούς κα Λίβια Χλίνκοβα, κα Αγγελική Καραματσούκη, κα Σάρρα Σεβαστιάδου και κα Μαρία Αργαλαβίνη. Πολλά από αυτά κατέθεσαν και το σχετικό έντυπο.  

Όσοι γονείς και μαθητές ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 05-10-22
  1. να κατεβάσουν την σχετική δήλωση κάνοντας click εδώ 
  2. να την εκτυπώσουν
  3. να την υπογράψουν και 
  4. να παραδοθεί μέχρι 05-10-22 στην Γραμματεία του σχολείου.
 
Τι είναι οι Εκπαιδευτικοί Όμιλοι? (Σύμφωνα με την υπ.αρ.102939/ΓΔ4/24-08-22 Υπουργική Απόφαση) 
Οι όμιλοι μπορούν να προσφέρουν αντικείμενα και δράσεις όπως δημιουργική απασχόληση, ελεύθερη έκφραση και ψυχαγωγία με αντικείμενα σχετιζόμενα, μεταξύ άλλων, με τον αθλητισμό, τα ομαδικά αθλήματα, τους παραδοσιακούς ή μοντέρνους χορούς, τη χοροκινητική έκφραση, τις εικαστικές τέχνες, τις χειροτεχνίες και κατασκευές, την εκμάθηση μουσικών οργάνων, την εκπαιδευτική ρομποτική, τα παραδοσιακά παιχνίδια, τις επιστημονικές κατασκευές - πειράματα, τα μαθηματικά παιχνίδια, τη ρητορική τέχνη και δημιουργική γραφή, το ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο, τη διαπολιτισμική παιδεία, την πολιτειότητα και πολιτότητα, τον εθελοντισμό, την παιδική επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία εφημερίδας. 

Μπορούν, επιπλέον, να δραστηριοποιούνται στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικών-βιωματικών και περιβαλλοντικών δράσεων, τη συγκρότηση χορωδίας, θεατρικής ομάδας και μαθητικής ορχήστρας.

Ποιοι φετινοί όμιλοι στο σχολείο μας?
  • Θεατρικός Όμιλος: κα Λ.Χλίνκοβα & κα Μ.Αργαλαβίνη
  • Κινηματογραφικός Όμιλος: κα Α.Καραματσούκη & κα Σ.Σεβαστιάδου
  • Ποδοσφαιρικός  Όμιλος: κ. Κ.Ρουμελιώτης & κ. Λ.Ναθαναηλίδης
  • Χορευτικός Όμιλος: κ. Γ.Βιόπουλος και οι μαθητές Θαν.Ζιώγας και Μαν. Καμαριώτης