Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ - ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΕΠΑΛ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

 

Μετά την ολοκλήρωση της διάθεσης των θέσεων από φορείς του δημόσιου τομέα και από επιχειρήσεις, καταδεικνύεται η μεγάλη απήχηση του Μεταλυκειακού έτους – Τάξη μαθητείας. Ειδικότερα, ανταποκρίθηκαν 251 Δημόσιοι φορείς (2887 θέσεις) και 1605 επιχειρήσεις (2723 θέσεις). Συγκεκριμένα, για τη φετινή χρονιά, ο αριθμός των θέσεων μαθητείας που προσφέρθηκαν από φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ανέρχεται σε 5610 έναντι 4505 θέσεων που προσφέρθηκαν αντίστοιχα κατά την περσινή χρονιά, γεγονός που φανερώνει τη σημαντική αύξηση της τάξεως του 24%. Σημειώνεται ότι το 48.5% των θέσεων προέρχεται από επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση του εν λόγω ποσοστού καθώς η προσφορά δεσμευμένων θέσεων θα συνεχιστεί έως  την έκδοση απόφασης λειτουργίας των τμημάτων.

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας ευχαριστεί θερμά όλες τις επιχειρήσεις και τους φορείς του δημοσίου τομέα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Βούτσινου και προσέφεραν θέσεις μαθητείας, στηρίζοντας έμπρακτα το Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στη συνδρομή τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των Συντονιστών ΠΔΕ και Υπευθύνων ΔΔΕ για τη Μαθητεία, οι οποίοι εργάστηκαν άοκνα, προκειμένου να διατεθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις στο Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας.