Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


όποιοι/ες μαθητές/τριες ενδιαφέρονται να απευθυνθούν στην κα Σ.Σεβαστιάδου

To Ελληνικό κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σε συνεργασία με την ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στις 4/11/2022 στο Καραπάντσιο πολιτιστικό κέντρο για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (από τις 10:00πμ -13:00πμ).

Εξειδικευμένα μέλη του Κέντρου θα ενημερώσουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους για το θέμα της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων. Ο εντοπισμός των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο σύγχρονο τοπίο της πληροφόρησης. Οι δεσμοί μεταξύ της τεχνολογίας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του διαδικτύου και της δημοκρατίας επηρεάζουν τους πάντες επιτρέποντας (καθώς και μερικές φορές περιορίζοντας) ποιες πληροφορίες βλέπουμε και ποιες πηγές είναι διαθέσιμες σε εμάς.
Εν συνεχεία ο λόγος θα δοθεί στα ίδια τα παιδιά προκειμένου να εκφράσουν τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς τους αλλά και τη δική τους οπτική σε θέματα που άπτονται της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Όσες ομάδες σχολείων επιθυμούν μπορούν να ετοιμάσουν ένα δίλεπτο project ( κάποιο σκετς, ποίημα, χορευτικό, παρουσίαση κ.α). 

Το καλύτερο project θα βραβευτεί από την κ. Σπυράκη με μια επίσκεψη των μαθητών στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Όποια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιθυμούν να συμμετάσχουν με αντιπροσωπεία μαθητών θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/R7Eob1qsKfWraiVz6

Στην περίπτωση που υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή σχολείων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση το χρόνο υποβολής της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής.

(Υπολογίζεται ότι μπορούν να συμμετέχουν αντιπροσωπείες μαθητών από περίπου 20 σχολεία.)

Για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ Κατερίνα Ψαρουδάκη στο kpsaroudak@ics.forth.gr ή στο 2810 391233

Μ ε εκτίμηση

H ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ