Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

CINEMA... ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Κινηματογραφική ομάδα

Ανακοίνωση προς τους γονείς των μαθητών

Όσοι μαθητές και όσες μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου έχουν δηλώσει συμμετοχή ή επιθυμούν να ενταχθούν στην Κινηματογραφική Ομάδα του σχολείου να έρθουν στη Γραμματεία του σχολείου τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου την 6η ώρα.

Βασικός στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους και η συμμετοχή στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους "Cinema… διάβασες;".

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη μπορούν να γίνουν κριτές ή μελετητές ή και ερευνητές του περιβάλλοντός τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του πλανήτη.

Παράλληλα, η Κινηματογραφική Ομάδα θα πάρει μέρος σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και συγκεκριμένα στην δράση «Κινηματογραφική Λέσχη στο σχολείο» (διάρκειας δύο διδακτικών ωρών), η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο μήνα Νοέμβριο. 

κα Αγγελική Καραματσούκη
κα Σάρρα Σεβαστιάδου
κα Δώρα Δάγγα
κα Δέσποινα Εμμανουηλίδου