Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Την Τρίτη 19-10-21 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της κινηματογραφικής ομάδας του σχολείου που θα λάβει μέρος στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους "Cinema… διάβασες;;

Ήταν επίσης μια δραστηριότητα, ενταγμένη και στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.». Το πρόγραμμα αυτό που χρηματοδοτείται από το NOESIS δίνει ιδιαίτερη σημασία στην καλλιέργεια της καινοτομίας, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και την προώθηση της επιχειρηματικότητας από τους μαθητές των ΕΠΑΛ της χώρας. 


Τον διαγωνισμό συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση), το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου. 


Παράλληλα, η Κινηματογραφική Ομάδα θα πάρει μέρος σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και συγκεκριμένα στην δράση «Κινηματογραφική Λέσχη στο σχολείο» (διάρκειας δύο διδακτικών ωρών), η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο μήνα Νοέμβριο.

Επίσης οι δράσεις της ομάδας θα ενταχθούν και στο πρόγραμμα το Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας NOESIS "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ"

Τι είναι όμως μια "ταινία μικρού μήκους?" 

Πρόκειται για ένα πυκνογραμμένο κινηματογραφικό είδος. Στα λίγα λεπτά της διάρκειάς της συμπυκνώνονται ιδέες, μηνύματα, νοήματα και όλη η κινηματογραφική γλώσσα. 

κα Αγγελική Καραματσούκη
κα Σάρρα Σεβαστιάδου
κα Δώρα Δάγγα
κα Δέσποινα Εμμανουηλίδου