Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ, ΒΟΛΒΗΣ & ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο 
Εθνικό Πάρκο Λιμνών Κορώνειας Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών  

Ο Φορέας Διαχείρισης Κορώνειας, Βόλβης, Χαλκιδικής (Φ.Δ.), μας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος ενημέρωσης ευαισθητοποίησης, πραγματοποιεί προγράμματα ξενάγησης στην περιοχή αρμοδιότητας του από εξειδικευμένο προσωπικό. 

Τα προγράμματα αυτά έχουν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σπουδαία βιολογική, οικολογική, επιστημονική και τουριστική αξία της περιοχής, τις υπηρεσίες που παρέχει ο Φ.Δ., καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. 

Ορισμένες από τις περιοχές και τα αξιοθέατα της Προστατευόμενης Περιοχής που προτείνουμε είναι: τα υπεραιωνόβια πλατάνια του Σχολαρίου (Μνημεία της Φύσης), γεμάτα με ερωδιούς, οι Γεωλογικοί σχηματισμοί «Νυμφόπετρες», το βήμα του Απ. Παύλου μαζί με το υπεραιωνόβιο πλατάνι και το Οθωμανικό Λουτρό, το παραλίμνιο δασύλλιο της Μαδύτου για ορνιθοπαρατήρηση με τηλεσκόπιο στην λίμνη Βόλβη, το δάσος της Απολλωνίας, περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους όπως και τα Μακεδονικά Τέμπη για πεζοπορία μέσα στη φύση και το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας για προσκύνημα.

Πληροφορίες: κα Πολυξένη Παπαδήμου

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠ