Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

EUROPE DIRECT

η Γαλλίδα εκπαιδευτικός κα Madame Ben Messaoud με τις καθηγήτριες κα Μαρία Σκούπρα και κα Ανθή Χατζηνώτα
 
Την Πέμπτη 09-02-23 οι μαθητές της Γ΄τάξης της Ειδικότητας "Υπάλληλος Εμπορίας και Διαφήμισης" επισκέφθηκαν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Θεσσαλονίκη (ΚΕΔΗΘ).

Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων-2023 και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το DiscoverEU και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης αλλά και για τις δυνατότητες κινητικότητας σε κράτη-μέλη της ΕΕ.

Εισηγητές ήταν οι εθελοντές του ΚΕΔΗΘ κ. Γιάννης Κελέσης, κ.Πέτρος Μπαμπαλίκης καθώς και η κα Δανάη Βάρνα εκπρόσωπος του European Youth Parliament Greece - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος. 

Η ενημέρωση αυτή υλοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της κας Ανθής Χατζηνώτα και ήταν ενταγμένη στις ευρωπαϊκές δράσεις του σχολείου μας με την ευκαιρία της παρουσίας στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου αποστολών από δύο ευρωπαϊκά επαγγελματικά λύκεια, πιο συγκεκριμένα από:

  • το Γαλλικό Lycée Professionnel Charles Mongrand à Port de Bouc (Μασσαλία) με το οποίο συνεργαζόμαστε για την πρακτική άσκηση τριών μαθητριών του μέσω του PFMP Erasmus ως ενδιάμεσος φορέας
  • την Α΄ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας με την οποία συνεργαζόμαστε στο πρόγραμμά της 2021-1-CY01-KA122-VET-000030775 ως φορέας υποδοχής για την επαγγελματική κατάρτιση έξι μαθητριών από την Κύπρο