Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΕΛΕΚΑΝΙΔΟΥ

Την Τετάρτη 09-06-21 το πρωί, οι μαθητές του θιάσου επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης όπου ξεναγήθηκαν από τον κ.Γιώργο Βαβλιάκη, καθηγητή του σχολείου και Αρχαιολόγο, στα εκθέματά του. 

Φυσικά το ενδιαφέρον της ομάδας επικεντρώθηκε στο άγαλμα της Ηρακλειώτισσας, γύρω από το οποίο εξελίχθηκαν οι δραστηριότητες της δράσης "Δρώντα Μνημεία Δρώντες Μαθητές". 

Τα παιδιά συνόδευσαν και οι καθηγητές κα.Λίβια Χλίνκοβα, κα. Δώρα Δάγγα, κα Λιάνα Λαλάγκα, κα Έφη Σαπουντζή, κα Λίτσα Κλαδά, κα Ανθή Χατζηνώτα, κα Εσθήρ Αβδελά και κ. Γιάννης Βιόπουλος.

Ο θίασος μας ανέβασε την δεύτερη πράξη με τίτλο Παρακαλώ, πείτε στην κυρία Πελεκανίδου ότι την ψάχνουν! του θεατρικού έργου Δρώντα μνημεία, Το μουσείο “ερμηνεύει” την πόλη. Η οποία βασίζεται στην σύγχρονη ιστορία του αρχαίου αγάλματος της Μικρής Ηρακλειώτισσας (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης) και πρόκειται για μια κειμενική σύνθεση της Αρχαιολόγου Στυλιάνας Γκαλινίκη με διήγημα του Γιώργου Ιωάννου, ποιήματα της Μαρίας Κέντρου-Αγαθοπούλου, του Pablo Neruda και του Γιάννη Ρίτσου, δημοσιογραφικά άρθρα, αρχαιολογικές δημοσιεύσεις

Ο θίασος μας: Μαριεντίνα Καπέτη "Ηρακλειώτισσα",Παναγιώτα Γκόγκου "Λογοτέχνης",Κατερίνα Αμπατζίδου "Αρχαιολόγος 1", Βασιλική Ευθυμιάδου "Αρχαιολόγος 2",Μαρία-Μερσίνη Μαυρίκου
"Αρχαιολόγος 3",Βασίλης Καραμούτας "Γερμανός", Ιορδάνης Παπάγος "Γερμανός επισκέπτης" και Βασίλης Κατράνας τεχνική υποστήριξη θιάσου & ορχήστας.