Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 9 ΜΑΪΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO


Την Δευτέρα 08-05-23 το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης «Συζητάμε για την Ευρώπη» με κεντρικό ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Μαργαρίτη Σχοινά και τον Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ.Χρήστο Ρουμπίδη. Ήταν μια ημερίδα διάχυσης για τη Διάδοση και για την Αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ στις Βασικές Δράσεις 1 & 2 των Τομέων της Σχολικής και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

 
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ.Κωνσταντίνος Βασιλείου, εκπαιδευτικός Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Μας έγινε η τιμή, από την Οργανωτική Επιτροπή, να παρουσιάσουμε τις δράσεις μας με δύο τρόπους και με κεντρική εισήγηση αλλά και με στάντ.

Συγκεκριμένα προβάλαμε το σχολείο μας ως φορέα υποδοχής άλλων ευρωπαϊκών σχολείων. Την εισήγηση ανέλαβαν οι καθηγήτριες κα Αγγελική Καραματσούκη και κα Τίνα Μπεγγλή και ο κ.Γιάννης Βιόπουλος. 

Ενώ το σταντ μας ήταν αφιερωμένο στην διάχυση του φετινού Erasmus+KA1 Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο "Imagine a world where every student can embrace their full pontential". 


Μαζί μας είχαμε και Ισπανούς συναδέλφους από τρία δημόσια λύκεια της Μαδρίτης και του Μπιλμπάο. Οι Ευρωπαίοι αυτοί εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στον Εύοσμο υλοποιώντας πρόγραμμα Erasmus+ επιτόπιας παρακολούθησης εργασίας (job shadowing). 

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Μαργαρίτη Σχοινά και τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ.Άγγελο Χαριστέα. 

Η συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών ξεπέρασε κάθε αναμενόμενο και έτσι είχαμε και την χαρά να συναντήσουμε και να ανταλλάξουμε χρήσιμες εμπειρίες και καλές πρακτικές με άλλα σχολεία. Την εκδήλωση που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού μας συγκροτήματος των ΕΠΑΛ Ευόσμου. 

Για την επιτυχή παρουσία του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου εργάστηκαν οι καθηγήτριες κα Αγάπη Ζοπόγλου, κα Σάρρα Σεβαστιάδου, κα Ανθή Χατζηνώτα, κα Κατερίνα Αποστολίδου, κα Αγγελική Τραϊανου, κα Αναστασία Δημοπούλου, κα Αγγελική Καραματσούκη, κα Τίνα Μπεγγλή, κα Όλγα Μπελεγάκη και κα Ζωή Καραγώγου καθώς και οι καθηγητές κ.Γρηγόρης Λύγκουρας, κ.Λευτέρης Ναθαναηλίδης και κ.Γιάννης Βιόπουλος. 

Το κουαρτέτο εγχόρδων που απαρτιζόταν από μουσικούς της Ορχήστρας Νέων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης MOYSA απέδωσε την "Ωδή στη Χαρά" (Ode an die Freude) των Φρίντριχ Σίλερ και Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, που είναι και Ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου κ.Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Γεώργιος Σταυρίδης.