Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΠΑΛ - "Φάση Η΄"


Την Τετάρτη 17-05-23 στις 10:45 στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Εύσμου οι μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη Μαθητείας του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου κα Μαριέττα Τζιβάνη και από τον επιχειρηματία κ.Κωνσταντίνο Παπαφλωράτο για τον θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας για το επόμενο σχολικό έτος 2023-2024 ή πιο απλά "Φάση Η΄". 

Η κα Τζιβάνη ανέλυσε τον όρο «μαθητεία» εξηγώντας ότι αφορά στα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, τα οποία συνδυάζουν μάθηση στον χώρο εκπαίδευσης ή κατάρτισης αλλά και μάθηση σε χώρο εργασίας. Τόνισε πως το καθορισμένο πρόγραμμα του θεσμού, οδηγεί, έπειτα από εξετάσεις πιστοποίησης, σε αναγνωρισμένα επαγγελματικά προσόντα των αποφοίτων. 

Ο κ.Παπαφλωράτος παρουσίασε τα άμεσα και τα μακροπρόθεσμα οφέλη των μαθητευομένων. Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι μαθητευόμενοι, στην Μαθητεία-ΕΠΑΛ, δεν αντιμετωπίζονται ως δύο ακόμη εργατικά χέρια για τις ανάγκες μιας επιχείρησης αλλά αντίθετα αντιμετωπίζονται ως μελλοντικοί εργαζόμενοι οι οποίοι με ισχυρότερα επαγγελματικά προσόντα θα καταστούν ικανοί να εργαστούν σε όλες τις επιχειρήσεις του επαγγελματικού τους τομέα.

👉 κάντε click εδώ για να παρακολουθήσετε τις ομιλίες



Το σχολείο με την συμμετοχή στην εκδήλωση και ενός επιχειρηματία επεδίωκε στο να εξασφαλίσει μια πιο εμπεριστατωμένη ενημέρωση ενόψει της εισόδου των μαθητών του σε χώρους εργασίας. Επιλέξαμε τον κ.Παπαφλωράτο το Dental Laboratory "Τέχνη & Χρώμα" (https://artandcolour.gr/) είναι μία από τις επιχειρήσεις που το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου συνεργάζεται για την εξασφάλιση θέσεων μαθητείας.  

Η κα Μαριέττα Τζιβάνη με την συνδρομή του κ.Μάρκου Καπουργαννίδη διοργάνωσαν την άκρως πετυχημένη αυτή εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον οι όλοι οι τελειόφοιτοι της Γ΄τάξης, αρκετοί γονείς και το σύνολο των εκπαιδευτικών του 2ου ΕΠΑΛ και ΕΚ Ευόσμου.  
 
Για το πρόγραμμα της "Φάσης Η΄" μπορείτε να ενημερώνεστε από 
  • το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/
  • την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας click εδώ
  • ΙΝΕ, Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ/ Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων click εδώ