Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

ERASMUS+ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

 Την Παρασκευή 01-07-22 το σχολείο μας παρουσίασε τις ευρωπαϊκές του δράσεις στην εκπομπή "Τα λέμε" της δημοσιογράφου κας Χριστίνας Τσόρμπα, στην ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση, με την ευκαιρία του εορτασμού των 35 χρόνων του Erasmus από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ)

Στην εκπομπή έλαβαν μέρος οι μαθητές Βαγγέλης Θάνος της Γ΄τάξης Πληροφορικής και ο Κωνσταντίνος Αλταντζής της Β΄τάξης Διοίκησης Οικονομίας οι οποίοι μίλησαν, με εξαιρετικό τρόπο, για τις εμπειρίες τους και τις δεξιότητες που απέκτησαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί από τις καθηγήτριες κα Λίβια Χλίνκοβα και η κα Ζωή Καραγώγου ώστε να ανταποκριθούν άριστα στις ανάγκες μιας ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής.

Οι καθηγήτριες κα Αγγελική Καραματσούκη και κα Τίνα Μπεγγλή καθώς και ο διευθυντής κ. Γιάννης Βιόπουλος μίλησαν για την συμβολή των Erasmus+ και του ΙΚΥ στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης ο απόφοιτος πλέον Βασίλης Κατράνας ετοίμασε κάρτες και ένα σύντομο βίντεο, με τις δραστηριότητες στην Πράγα, που δόθηκε στην δημοσιογραφική ομάδα της ΒΕΡΓΙΝΑ.

O Σύλλογος Γονέων του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου ευχαριστεί θερμά την κα Τσόρμπα για την ευαισθησία της για την ευκαιρία που έδωσε σε ένα Λύκειο της πόλης μας να παρουσιάσει το εκπαιδευτικό του έργο. Ο Σύλλογος συγχαίρει επίσης  και τους εκπαιδευτικούς που ξεπέρασαν τα εμπόδια της πανδημίας και κατόρθωσαν να τοποθετήσουν συνολικά ογδόντα πέντε (85) μαθητές και μαθήτριες στην Βαρκελώνη, στην Βαλένθια, στην Πράγα και την Μασσαλία. 

Σύλλογος Γονέων 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου

Η συμμετοχή στην τηλεοπτική εκπομπή αποτελεί μέρος των δράσεων για την διάχυση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων: 

  • "Telemedicine Technologies and Services in Health Tourism" 2020-1-EL01-KA102-078398, Barcelona & Valencia
  • "Medical Tourism Tech" 2019-EL01-KA102-062175 Toulouse & Barcelona
  • "Video and Broadcasting Module" 2021-1-EL01-KA121-VET-000012349 Prague
  • "My Ways Away" 2020-1-FR01-KA229-080057_2 Port de Bouc France

Ακολουθούν οι κάρτες με τις οποίες εμπλουτίστηκε η εκπομπή καθώς και  φωτογραφίες από το στούντιο και το σχολείο διότι η κα Καραματσούκη και ο μαθητής Αλταντζής μίλησαν μέσω skype απ΄την Σχολική μας Βιβλιοθήκη. 

📺 Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να την δείτε στο YouTube κάνοντας click εδώ