Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 13-07-22 ΕΩΣ 15-07-22

ο Θ.Ιωαννίδης συμμετέχει ως Τακτικός Έφηβος Βουλευτής στην ΚΣΤ΄Σύνοδο

 άρθρο της κα Ανθής Χατζηνώτα, Νομικού
υπεύθυνης του προγράμματος Βουλή των Εφήβων

Την Παρασκευή 15-07-22 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων στις οποίες το σχολείο μας εκπροσώπησε επάξια ως Τακτικός Έφηβος Βουλευτής ο Θοδωρής Ιωαννίδης (Β-ΟΙΚ & Β-6), τον οποίο συγχαίρουμε για την άψογη και ουσιαστική παρουσία του στην ομάδα που συμμετείχε. Ο Θοδωρής αφιέρωσε χρόνο για να προετοιμαστεί και θυσίασε και τις θερινές του διακοπές για να συμμετάσχει. Δεν πειράζει!! Θεωρούμε πως οι εμπειρίες και οι γνώσεις που απέκτησε θα αποτελούν, για τον ίδιο, ένα δυνατό εφόδιο για την συνολική συγκρότησή του!! Πολλά πολλά εύγε!! 

Ευχόμαστε το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν στο ερχόμενο σχολικό έτος 2022-23 και άλλα παιδιά μας.

Η Σύνοδος ήταν διαδικτυακή, λόγω covid19, και διήρκεσε τρεις ημέρες από 13-07-22 έως 15-07-22. Οι τακτικές/οί έφηβοι βουλευτές, χωρισμένες/οι σε πέντε ομάδες, συζήτησαν με τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος, με ειδικούς επιστήμονες και τα παιδιά κατέθεσαν τις προτάσεις τους για έναν ασφαλή και δημοκρατικό Ψηφιακό Κόσμο και είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις σε μέλη – Βουλευτές του Κοινοβουλίου.


Η κεντρική θεματική της φετινής Συνόδου είχε τον τίτλο «Ψηφιακός Κόσμος: κωδικός Δημοκρ@τία # ενημερώνομαι # κρίνω # παρεμβαίνω» και η ομάδα στην οποία συμμετείχε το σχολείο μας είχε το ιδιαίτερο θέμα «Ψηφιακός Κόσμος και Πολιτισμός».

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ήταν πλούσιο και μεταξύ άλλων υπήρχε και συζήτηση με τον καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστήμιου κ.Γ. Σκαρπέλο με θέμα «Πώς η τεχνητή νοημοσύνη και τα ψηφιακά μέσα μπορούν να αξιοποιηθούν στο χώρο του Πολιτισμού»

Στις εργασίες της Ολομέλειας, την Παρασκευή 15-07-22 προήδρευσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας (κάντε click εδώ), ενώ η βουλευτής που συνομίλησε με τους έφηβους βουλευτές ήταν η κα. Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜΕΡΑ25.

κ. Κωνσταντίνος Τασούλας (κάντε click εδώ)