Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΧΟΝΤΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ


Α. στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)


Μετά από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου (στη συνεδρίασή του µε αριθμό 189/12-08-2022) και σύµφωνα µε τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης µε αριθµό Φ.151/116946/Β6/11-10-2011 (ΦΕΚ 2438/Τ. Β΄/02-11-2011), όπως τροποποιήθηκε µε την Υ.Α. Φ. 153/89638/ΑΡ/09-07-2020 (ΦΕΚ 2880/Τ.Β16-07-2020) και ισχύει, καλούνται όσοι έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση και ενδιαφέρονται να λάβουν µέρος στην διαδικασία επιλογής υποψηφίων για την συµµετοχή τους στις εισιτήριες εξετάσεις του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., να υποβάλλουν, από 01 έως και 10 Ιουνίου 2022, τα δικαιολογητικά τους, στα γραφεία του Τμήματος, στην οδό Ικονίου 1, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

👉Δικαιολογητικά και περισσότερες πληροφορίες στη σχετική προκήρυξη

Β. στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (αριθμ. συνεδρ. 1726/14-04-2022) μετά από την απόφαση της Γ.Σ. της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (συνεδρία αριθμ. 114/13-04-2022), η οποία ως μονοτμηματική Σχολή ασκεί και τις αρμοδιότητες της Συνέλευσης του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, καλούνται όσοι έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση και ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη διαδικασία επιλογής υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις εισιτήριες εξετάσεις του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, να υποβάλουν από 1 έως και 10 Ιουνίου 2022, τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων [Κτήριο Διοίκησης (Μεταβατικό κτίριο), 1ος όροφος, Πανεπιστημιούπολη 45110, Ιωάννινα].

(Πληροφορίες στα τηλέφωνα της Γραμματείας: 26510-07117 και 26510-07257, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: gramarts@uoi.gr).

Απαραίτητα δικαιολογητικά: Aίτηση συμμετοχής (επισυνάπτεται).  

👉ΑΙΤΗΣΗ

Τίτλος σπουδών ή αποδεικτικό απόλυσης (οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι απολυτηρίου τριταξίου Γυμνασίου ή ενδεικτικού προαγωγής από αντίστοιχη τάξη εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού, που έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους).

Όσοι από τους υποψήφιους κατέχουν τίτλο μέσης εκπαίδευσης αλλοδαπής, οφείλουν να προσκομίσουν:

α) επικυρωμένο αντίγραφο του τίτλου της απόλυσής τους, μεταφρασμένο από την ελληνική διπλωματική αρχή στο εξωτερικό ή από τη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Επίσης γίνονται δεκτές μεταφράσεις που γίνονται από δικηγόρο που έχει το δικαίωμα μετάφρασης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 36§ 2γ του Ν.4194/2013.

β) βεβαίωση της αρμόδιας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της οικείας χώρας από την οποία να προκύπτει ότι ο τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχουν τους παρέχει τη δυνατότητα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας αυτής.

3) Φάκελο με καλλιτεχνική εργασία (Στα έργα να μην αναγράφεται το όνομα του υποψηφίου, παρά μόνον στον φάκελο τον εξωτερικό που τα εμπεριέχει). Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους.
Υπεύθυνη δήλωση ότι τα δικαιολογητικά που προσκομίζουν είναι ακριβή κατά το περιεχόμενό τους.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο μετά από θετική κρίση της αρμόδιας Επιτροπής Εισιτηρίων Εξετάσεων για το έργο τους, θα μπορέσουν οι υποψήφιοι της παραπάνω κατηγορίας να λάβουν μέρος στις εισιτήριες εξετάσεις του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.  

👉ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
👉ΑΙΤΗΣΗ

Γ. στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών ΑΣΚΤ

Για κατόχους απολυτηρίου τριταξίου Γυμνασίου, ή ενδεικτικού προαγωγής από αντίστοιχη τάξη εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισοτίμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού, υπαγόντων στην κατηγορία των κεκτημένων ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση, ακαδημαϊκού έτους 2022-2023
—————————–

Με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στις 12ης Μαίου 2022, καλούνται οι κάτοχοι απολυτηρίου τριταξίου Γυμνασίου, ή ενδεικτικού προαγωγής από αντίστοιχη τάξη εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισοτίμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού, να υποβάλουν αίτηση για κρίση για την υπαγωγή τους στην κατηγορία των κεκτημένων ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση, σε ποσοστό μέχρι 15% επί του εκάστοτε οριζόμενου αριθμού εισακτέων, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 1β της Υπουργικής απόφασης Φ151/2925/Β6/2010 (ΦΕΚ 55/25.1.2010) όπως τροποποιήθηκε με το ΦΕΚ 69/2015 σχετικά με το όριο ηλικίας.

Σημειώνεται ότι οι επιτυχόντες της ανωτέρω κατηγορίας σε ποσοστό μέχρι 15% επί του εκάστοτε αριθμού εισακτέων που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, μετά την επιτυχία τους μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών μόνο ταχυδρομικώς ή με ταχυμεταφορά στην κάτωθι Διεύθυνση :
«Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών, Πατησίων 42, Τ.Κ. 106 82, Αθήνα, (υπόψιν της Γραμματείας του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών)» με σφραγίδα ταχυδρομείου από τη Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 και είναι τα εξής :

Α. Αίτηση συμμετοχής.
Β. Φωτοτυπία απολυτηρίου τριταξίου Γυμνασίου, ή ενδεικτικού προαγωγής από αντίστοιχη τάξη εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισοτίμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης.
Γ. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
Δ. Φάκελος με μέχρι 15 έργα (σχέδια – χρώματα).

Στα έργα να μην αναγράφεται το όνομα του υποψηφίου, παρά μόνον στον φάκελο τον εξωτερικό που τα εμπεριέχει.

👉Σχετικό έγγραφο

Πηγή: compass.